NORMALNO POSLUJE

Na Sberbank u Hrvatskoj ne odnose se sankcije

01.08.2014 u 16:06

Bionic
Reading

Sberbank Europe AG, sa sjedištem u Republici Austriji u kojoj joj je izdano odobrenje za rad i njezinih devet podružnica u Srednjoj i Istočnoj Europi (CEE regiji) nisu uključeni u američki popis sankcioniranih subjekata, izvijestili su iz zagrebačke podružnice te banke

Unatoč sankcijama koje je Europska unija uvela prema ruskim financijskim institucijama, Sberbank u Hrvatskoj nastavlja poslovati ormalno, s vrlo dobrim razinama likvidnosti i kapitala.

U priopćenju se ističe da Sberbank Europe AG i njezine podružnice u EU-u ne podliježu sankcijama EU-a te u skladu s tim nisu ograničene u svom pristupu tržištima kapitala u Uniji ili na bilo koji drugi način.

Sberbank d. d. deveta je banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012., članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 33 poslovnice u 24 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.

Od poznatijih investicija Sberbanka, među poduzetnicima u Hrvatskoj je 600 milijuna eura kredita koji je proljetos odobren koncernu Agrokor i 40 milijuna eura Atlantic grupi.