ŠUŠKA SE ŠUŠKA

Nova šefica HEP-a Sabina Škrtić?

01.08.2014 u 12:53

Bionic
Reading

Nakon što je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak javno izrazio nezadovoljstvo radom Uprave HEP-a zakotrljala se priča o smjeni vodstva te državne tvrtke. Kako doznajemo, razmišlja se o tome da se za novu predsjednicu Uprave postavi pomoćnica ministra Sabina Škrtić, u Ministarstvu gospodarstva zadužena za sektor energetike

Škrtić se već iskazala preuzimanjem vođenja i reorganizacije Hrvatske gospodarske komore nakon uhićenja Nadana Vidoševića, kao i izradom prijedloga strategije industrijskog razvoja.

'To mi je prvi glas, ne znam još ništa o tome. Od HEP-a se puno očekuje. Ministar Vrdoljak je izrazio određenu razinu nezadovoljstva upravljanjem, tako da je na Upravi da realizira zadane ciljeve. O svim daljnjim koracima odlučivat će Skupština i Nadzorni odbor', rekla nam je Škrtić.

Iz Ministarstva gospodarstva kratko nam je odgovoreno da ne mogu komentirati nagađanja.


Trenutno je na čelu HEP-a Tomislav Šerić, elektrotehničar po struci i dobar prijatelj ministra Vrdoljaka. Večernji list je pisao o tome kako se još ne zna hoće li on biti maknut iz HEP-a ili će mu biti ponuđena niža pozicija.

Osim Šerića, prema pisanju Večernjaka, razmišlja se o smjeni još tri člana Uprave - Ivana Matasića, Željka Štromara i Krunoslave Grgić Bolješić - te da bi Vrdoljak u Upravi HEP-a rado vidio privremenog ravnatelja Porezne uprave Josipa Lozančića

Prije dolaska u Ministarstvo Škrtić se nije bavila energetikom. Karijeru je započela kao stručna suradnica u financijama u osječkoj Saponiji, a zatim je otišla na poziciju korporativne direktorice upravljanja ljudskim potencijalima u Adris grupi. Potom je radila na HRT-u kao direktorica upravljanja ljudskim resursima te zamjenica rukovoditelja proizvodnje programa.