PREDAVANJE I OŠTAR ODGOVOR

HDZ-ova diverzija na skupu Bože Petrova u Splitu

24.10.2015 u 11:34

  • +3

Upad Damira Krstičevića na presicu MOST-a

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

Bionic
Reading

Bliski susret u subotnje jutro na splitskoj Rivi: dok se predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov sa suradnicima družio s građanima, prišla mu je poveća skupina HDZ-ovaca predvođena nositeljem njihove liste u desetoj jedinici Damirom Krstičevićem. Umirovljeni general doslovce je prekinuo skup Mosta i održao malo predavanje, a nezadovoljni ali pristojni Petrov poručio mu je da 'tu priču priča Karamarku i Milanoviću'

'Pustimo ideologije, sada se trebamo boriti za radna mjesta', kazao je Krstićević u svom poduljem monologu usred štekata jednog od kafića. Malo je govorio o ratu, malo o tome kako svi vole Hrvatsku, a i HDZ-ov gradonačelnik obližnjeg Solina Blaženko Boban osjetio je potrebu prozboriti par riječi.

Božo Petrov ih je saslušao, ali im je potom replicirao da je 'sve što govore u raskoraku s onim što su radili u zadnjih dvadeset godina'.

Susret je navodno bio potpuno slučajan: Most je na Rivi okupio predstavnike većine svojih lokalnih nezavisnih lista i preko Facebooka pozvao birače na neformalno druženje, dok je prava četa HDZ-ovaca u subotnje jutro najprije teatralno položila vijenac na obližnji spomenik Franji Tuđmanu, zatim prošetala preko Pazara i potom se spustila na kavu na Rivi.

RTL Autor: RTL

U Mostu sumnjaju da se radi o namjernoj diverziji kako bi televizijske kamere snimile njihovo navodno toplo druženje s HDZ-ovcima. To, kažu, ne može biti dalje od istine.