Tema: sirija

Svijet
UBIJEN 31 ISLAMIST

Asad i Amerikanci saveznici protiv ISIL-a

Najmanje je 31 islamist poginuo u nedjelju u zračnim napadima sirijske vojske na položaje Islamske države (IS) koja je istodobno na meti američkih zračnih napada u Iraku, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Svijet
SPREMALI SE U RAT

Na Kosovu uhićeno 40 'islamskih pobunjenika'

Kosovska je policija u ponedjeljak uhitila 40 muškaraca pod sumnjom da su se borili na strani islamskih pobunjenika u Siriji i Iraku, što je mjera koja bi trebala odvratiti od novačenja daljnjih dragovoljaca, objavile su vlasti u Prištini.

Svijet
BORBE U SIRIJI

U napadu poginulo 12 civila, ranjeni trudnica i njeno čedo

Dvanaestero civila, među kojima petero djece, poginulo je, a dvadeset troje je ranjeno, među njima i trudnica koju su morali hitno poroditi i njezino dijete, u zračnom napadu sirijskog režima na džihadističko uporište na sjeveru zemlje, po izvješću sirijske nevladine organizacije i po amaterskoj videosnimci.

Svijet
7 SVJETSKIH ŽARIŠTA

Gdje ima nafte, ima i rata

Američki istraživački časopis Mother Jones objavio je zanimljivu analizu o sedam aktualnih svjetskih kriznih žarišta, među kojima su Irak, Sirija, Nigerija, Južni Sudan, Ukrajina te Istočno i Južnokinesko more. Svima je zajednička – nimalo iznenađujuće – nafta!

Čitajte još