U GRADU AZAZU

Najmanje sedmero mrtvih i 30 ozlijeđenih u eksploziji automobila u Siriji

31.03.2024 u 07:08

Bionic
Reading

U eksploziji automobila na prometnoj tržnici u sirijskom gradu Azazu u subotu je stradalo najmanje sedam ljudi, dok je trideset ozlijeđeno, rekli su stanovnici i spasioci

Kazali su da ja automobil eksplodirao tijekom najveće noćne kupovine nakon prekida posta tijekom muslimanskog mjeseca Ramazana.

'Vremenski je došlo u trenutku kada je najveća gužva', rekao je Yaseen Shalabi koji je bio u blizini lokacije eksplozije i kupovao sa svojom obitelji. Odgovornost za eksploziju još nije izravno preuzeta.

Grad kojim upravlja sirijska pobunjenička skupina koju podupire Turska, a koja se protivi sirijskom predsjedniku Basharu al Assadu, relativno je miran otkako je prije više od dvije godine također zabilježena eksplozija automobila.

Glavni gradovi u sjeverozapadnom pograničnom području posljednjih su godina česta meta bombi detoniranih u prepunjenim civilnim područjima. Snage civilne zaštite priopćile su da je najmanje 30 ljudi ranjeno te da su oni teško ozlijeđeni prebačeni u lokalne bolnice.

Stanovnici i pobunjenici tog područja već dugo sumnjaju na YPG, kojeg vode Kurdi, a koji kontrolira velike dijelove područja u sjeveroistočnoj Siriji i istočno od Eufrata u sjevernoj Siriji. Drugi, pak, krive skupine vjerne Assadu. YPG je dugo negirao takve tvrdnje.