NOVA UZDANICA

Započela isporuka Nokije N8

30.09.2010 u 12:04

Bionic
Reading

U travnju ove godine Nokia je javnosti predstavila svoj mobitel N8. Sada je došlo vrijeme i njegovo pojavljivanje na tržištu jer iz kompanije obavještavaju da je počela isporuka mobitela N8

Nokia je tijekom jučerašnjeg dana počela s isporukom svog novog mobitela u kategoriji pametnih telefona, oznake N8. Korisnici koji su uređaj ranije naručili, prvi će dobiti svoje uređaje, dok će se u klasičnim dućanima Nokia N8 pojaviti u nadolazećim tjednima.

Mobitel N8 prvi je Nokijin uređaj na novoj verziji Symbiana oznake ^3, a njime ciljaju na segment zahtjevnijih korisnika koji od uređaja očekuju vrhunske performanse u svakom telekomunikacijskom i multimedijalnom segmentu.

Nokia N8 donosi 12-megapikselni fotoaparat s optikom Carl Zeiss, bljeskalicom Xenon i velikim senzorom koji je usporediv s onima koji se nalaze u kompaktnim digitalnim fotoaparatima. Dodatno, Nokia N8 nudi mogućnost snimanja videoisječaka HD kvalitete te njihovog montiranja pomoću ugrađene intuitivne aplikacije za uređivanje. Ovaj mobilni uređaj može služiti i kao prijenosni centar za zabavu jer korisnici mogu uživati u videoisječcima HD kvalitete s Dolby Digital Plus surround zvukom jednostavno se spajajući na kućno kino. Nokia N8 također nudi mogućnost spajanja s web TV servisima koji prenose programe, vijesti i zabavu, kao što su CNN, E! Entertainment, Paramount i National Geographic, a dodatni lokalni web TV također je dostupan preko Ovi Storea. 

Kada će se Nokia N8 pojaviti na našim prostorima, ostaje nam nepoznanica.