DOLAZITE?

Uskoro prvi pulski WordPress meetup

08.07.2014 u 06:50

Bionic
Reading

Bit će održan u četvrtak, 10. srpnja, na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli, Preradovićeva 1, s početkom u 18 sati

Događanje je to na kojem se nalaze stručnjaci, korisnici i početnici, a koji za cilj ima unaprjeđenje znanja i razmjenu iskustava te okupljanje wordpressaša iz Istre i regije. Iako je sudjelovanje besplatno, potrebno se prijaviti što prije, jer je broj mjesta ograničen.

WordPress Meetup organiziraju Emanuel Blagonić, Lucijan Blagonić i Zoran Ugrina. Evo i programa:


18:00 - Okupljanje, upoznavanje, uvod

18:10 - WordPress teme za početnike

Kako WordPress funkcionira, kako krenuti s izradom teme iz pogleda back-end strane, gdje su najčešće greške i problemi prilikom izrade teme, gdje potražiti pomoć. Koji su alati i pluginovi važni i nužni za kvalitetniju izradu teme i testiranja prilikom razvoja te koje nam mogućnosti WP pruža nakon svladavanja osnova.

Predavat će Ivan Percan, student treće godine preddiplomskog studija informatike na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli i WordPress developer u Tailored Developmentu, prvoj hrvatskoj agenciji specijaliziranoj za WordPress.

18:30 - WP pluginovi – prednosti i mane

Korištenje pluginova, osobito ono pretjerano, ponekad može donijeti više štete nego koristi. Saznajte kojih se pravila treba pridržavati, postoji li idealan broj pluginova koje možete koristiti, koji su alternativni načini za kreiranje funkcionalnosti u WordPressu,kojih se standarda treba pridržavati i slično.

Predavat će Borko Livić, web dizajner i WP developer iz Pule. Ima vlastitu tvrtku Media X koja se primarno bavi izradom web stranica u WordPressu.

18:50 - Lightweight WordPress

U kratkom predavanju doznat ćete kako WordPress učiniti neuništivim, a web odredište ubrzati za nekoliko redova veličine, bez ikakvih cache ili sigurnosnih pluginova.

Predavat će Zvonimir Gembec, šef tehnike u Plus Hostingu, koji svakodnevno upravlja ergelom od četiri tone poslužitelja, koji opslućuju nekoliko tisuća instanci WordPressa.

19:10 i dalje - druženje uz kavu ili pivo