GOOD GAME ZAGREB

Uskoro novi B2B gaming spektakl na Zagrebačkom velesajmu

20.03.2024 u 13:06

Bionic
Reading

Neke od najvećih i najpoznatijih regionalnih kompanija dolaze predstaviti svoje gaming entuzijaste i uživati u atmosferi profesionalnog esport natjecanja, priopćili su organizatori Good Game Zagreba

Kada se esport natjecanje i B2B svijet spomenu u istoj rečenici svima je jasno da govorimo o jedinstvenom konceptu natjecanja koji ne postoji nigdje u svijetu, a poznat je pod imenom Good Game Zagreb. Ovaj specifični esport turnir okuplja 32 kompanije iz čitave regije koji se s ciljem međusobnog upoznavanja, povezivanja, druženja, ali i prikupljanja sredstava za one u najvećoj potrebi, nalaze kako bi uživali u zajedničkom hobiju - igranju video igara.

Svaka od kompanija odabire 'reprezentaciju' od šestero zaposlenika koja će na virtualnim poljima najpoznatijeg FPS naslova, Counter-Strikea, braniti svoje boje, a gledateljima pružiti nezaboravno iskustvo. Sve je počelo kao pilot turnir 2016. godine, kada je Nikola Stolnik, CEO Good Game Globala, odlučio okupiti nekoliko gaming entuzijasta, prijatelja i poznanika i organizirati prvi LAN party tog tipa.

Tijekom godina, broj zainteresiranih je rastao, a iz jednog turnira nastala je i već spomenuta esport agencija, Good Game Global, koja je postala vodeća kompanija za razvoj esport natjecanja i promociju esport vrijednosti u Hrvatskoj. Uz to što Good Game Zagreb kompanijama nudi jedno posebno iskustvo team buildinga, ljubiteljima esporta, kako onima koji posjete veliko finale tako i online publici, omoguće da uživaju u profesionalnoj esport atmosferi, svaka od kompanija natjecatelja odabire udrugu kojoj će donirati dio nagradnog fonda natjecanja. Sva financijska sredstva nagradnog fonda su u potpunosti donirana neprofitnim organizacijama, a od samih početaka do sada, prikupljeno je preko 55.000 eura.

Natjecatelji su regionalno poznate IT kompanije ili IT odjeli renomiranih kompanija koje posluju na našim prostorima. Tijekom godina, na natjecanju su sudjelovali Rimac Automobili, Infobip, Sofascore, RBA Raiffeisen, a ove će se godine rosteru timova po prvi puta pridružiti i McDonald’s koji je ujedno i premium partner natjecanja, ali i brojni drugi. Nakon odigrane online faze natjecanja, gledatelji su imali prilike upoznati se sa svim timovima i uživati u odličnim matchevima, a natjecatelji su svojim performansom osigurali mjesta u grupama u kojima će nastupiti na velikoj završnici na Zagrebačkom velesajmu.

Deveti paviljon će tako drugu godinu za redom ugostiti sve ljubitelje dobrog Counter-Strikea, a organizatori pripremaju dosad neviđen spektakl i produkcijski doživljaj jednak najpopularnijim esport natjecanjima u svijetu. Uz nekoliko manjih pozornica, natjecatelji će nam pokazati svoje vještine na glavnom stageu, dok će ostatak paviljona biti popunjen zanimljivim on-site aktivacijama i štandovima sponzora i partnera. Veliko finale zaključit će se ekskluzivnim i tradicionalnim after partyjem uz SKY takeover i Bore Balbou nakon kojeg na stage dolaze Zembo Latifa, DJ Marco Cole i gosti iznenađenja.

Velika završnica uživo održat će se u prostorima devetog paviljona na Zagrebačkom velesajmu u petak i subotu, 22. i 23. ožujka. Prvi matchevi startaju od 10 sati, a ulaz je oba dana u potpunosti besplatan.

Ovogodišnji natjecatelji: Happening, HuddleTech, Infobip, Njuškalo, Span, A1, Combis, Diverto/Avola, Ingemark, McDonald’s, Notch, Outfit7, RBA Raiffeisen, Sofascore, Visage Technologies, CloudSense, Storm Grupa, Fury Studios, Porsche Digital Croatia, PROTOTYP, Martian & Machine, Mind Solutions, Links, Nanobit, NSoft, Cratis, Comsysto Reply, Plavi Tim, Transcom WorldWide, Codebooq, Bamboo Lab i Game Boost Energy. Veliku ulogu u uspješnosti projekta imaju i njegovi partneri: Carlsberg, Zonar Zagreb, McDonald’s, CBRE, SKY, Databox, Sidequest, Algebra, Vegeta, Porsche, JGL, Kviki, Jameson, Red Bull, EU Parlament, L'Oreal Men Expert, Armani, Row Spirit, Hisense i Pastor TVA. Najbolje uvjete za igrače uz svoja računala i monitore pružili su HGSPOT i Republic of Gamers.

Više informacija oko samog natjecanja kao i raspored matcheva možete pronaći na službenim stranicama natjecanja i društvenim mrežama Good Game Globala.