PERSONALIZIRANA AUTOMATIZACIJA

Upoznajte sobu koja zna što želite i može vam se prilagoditi

05.09.2019 u 13:19

Bionic
Reading

Set senzora RoomMe može namjestiti temperaturu, rasvjetu i glazbu temeljem unaprijed određenih postavki u trenutku kad uđete u prostoriju u koju su postavljeni

Kako bi bilo živjeti u kući koja može samostalno namještati temperaturu zraka, rasvjetu ili glazbu u skladu s potrebama i željama osoba koje se nalaze u određenoj prostoriji u dano vrijeme?

Pa, na to ciljaju u tvrtci Intellithings sa setom senzora RoomMe, za koje su uspješno prikupili sredstva kampanjom na platformi za zajedničko financiranje Indiegogo.

Hi-TECH i ZDRAvlje

Evo kako Internet stvari pomaže oboljelima od raka, dijabetesa, astme, depresije...

Pogledaj galeriju

Njihov sustav počiva na povezivanju senzora s vašim pametnim telefonom, ne s vama osobno. Stoga neće funkcionirati ako u prostoriju uđete bez smartfona ili ako je u njoj netko od ukućana ostavio svoj uređaj na punjenju.

RoomMe je kompatibilan s nizom drugih proizvoda za pametne telefone, uključujući zvučnike Sonos i Bose, rasvjetu Hue i LIFX, termostate Ecocbee, sustave HomeKit i Wink te niz uređaja kompatibilnih sa ZigBee i Z-waveom.

Kako bi funkcionirao u prostoriju moraju biti postavljena barem dva senzora, od kojih jedan mora biti iznad ulaza u svaku prostoriju u kojoj želite personaliziranu automatizaciju.

How RoomMe Works Izvor: Društvene mreže / Autor: Intellithings HQ

Kako bi se izbjegla preklapanja uveden je sustav određivanja prioriteta. Room Master je glavni za određenu prostoriju, čak i ako je dijete navedeno kao šef svoje sobe. Ispod njega su Parent i Child. Ako je u istoj prostoriji više osoba iste razine, soba se prilagođava onoj koja je ušla prva.

Početni set s dva senzora košta 129 američkih dolara, paket od četiri 239, a svaki dodatni senzor platit ćete 69 dolara, piše Verge.