'bleisure'

U ovim europskim gradovima najbolje se kombinira posao sa slobodnim vremenom

24.03.2023 u 21:57

Bionic
Reading

Budući da trend rada na daljinu ne pokazuje znakove usporavanja, sve više putnika traži mjesta na kojima bi se najbolje uklopio posao s ponešto luksuza i slobodnog vremena

Mnoge europske zemlje počele su nuditi vize digitalnim nomadima, uključujući Portugal, Španjolsku i Grčku, piše Forbes.

Ali ako ste u potrazi za produženim odmorom ili nekoliko mjeseci daleko od kuće, važan je odabir destinacije koja odgovara vašim potrebama.

Brend putnih roba Carl Friedrik napravio je listu najboljih europskih gradova za ono što su nazvali 'bleisure'.

Koristeći podatke iz Airbnb-a, TripAdvisora i drugih izvora, kompanija je analizirala ocjene coworking prostora, raspona luksuznog smještaja, ponuđenih aktivnosti, kvalitete prosječnog WiFi-ja i ocjenu sigurnosnog indeksa za svaki grad.

Lisabon je najbolji luksuzni grad za 'bleisure'

Glavni grad Portugala našao se na vrhu ljestvice kao grad u kojem se kombira posao i slobodno vrijeme.

Izvješće Carla Friedrika pokazalo je kako je više od 90 posto restorana ocijenjeno s više od četiri zvjezdice, što je odlična novost za putnike gurmane koji žele isprobati riblji gulaš od caldeirade ili arrozo de marisco na bazi riže.

Lisabon ima 53 coworking prostora i svi su visokorangirani, pružajući dobre mogućnosti za rad izvan hotelske sobe.

Gotovo 60 posto gradskih spa i wellnes centara također ima četiri zvjezdice, tako nije teško pronaći kako se opustiti nakon posla.

Kopenhagen je top destinacija za snažan WiFi

Iako Kopenhagen nije ušao u top deset, bio je visokorangiran europski grad za dobru WiFi vezu.

Danska prijestolnica također je često na vrhovima popisa najsigurnijih gradova u svijetu.

Barcelona je najbolji grad za coworking prostore

Coworking prostori su idealni, ako volite mijenjati radno okruženje ili otkriti da vaš smještaj ne nudi adekvatan prostor.

Barcelona, jedno od najpopularnijh turističkih odredišta u Španjolskoj, zauzela je najviše mjesto po kvaliteti coworking prostora prema izvješću Carl Friderika.

Rim pruža najbolji luksuzi smještaj i hranu

Ako veći naglasak stavljate na uživanje nego na posao, glavni grad Italije privlači s visokokvalitetnim smještajem i ukusnom hranom.

Rim ima mnoštvo Airbnb Plus oglasa s WiFi-jem po prosječnoj cijeni od 226 dolara. Nekoliko novih luksuznih hotela u gradu je otvoreno ove godine.

Što se tiče kuhinje, talijanska prijestolnica ne iznenađuje što je na vrhu popisa procijenjenih 11.306 restorana od kojih je 99 posto ocijenjeno s četiri zvjezdice.

Zdjela carbonara tjestenine ili pinsa, rimska verzija pizze, izvrsne su nagrade za dugi dan proveden za prijenosnim računalom.

Krakow je najbolji grad za posjet znamenitostima i vidikovcima

Ako je razgledavanje način na koji se isključujete nakon napornog radnog dana, razmislite o tome da ga provedete u Krakowu.

Poljski grad zauzeo je prvo mjesto kao odredište s najboljim znamenitostima i vidikovcima.

Krakow, procjenjuje se, ima oko 268 znamenitosti, od kojih je 87 posto ocijenjeno s četiri zvjezdice plus na TripAdvisoru.