LAGANO SE ŠIRE

U Instagram za stolna računala stižu izravne poruke, evo kako provjeriti imate li i vi tu opciju

08.04.2020 u 11:04

Bionic
Reading

Mogućnost pristupa izravnim porukama na Instagramu putem stolnih računala dobro će doći svima koji tu značajku redovno i obilno koriste svakodnevno

Mali postotak korisnika Instagrama već ima pristup izravnim porukama (Direct Messages) od siječnja ove godine, kada je počelo testiranje te značajke.

Sudeći po povećanom broju reakcija na Twitteru, čini se kako u zadnje vrijeme postaje dostupna sve većem broju korisnika. Službeno još nije dostupna svima, ali u Instagramu kažu kako rade na tome.

Mogućnost pristupa izravnim porukama na Instagramu putem stolnih računala dobro će doći svima koji tu značajku redovno i obilno koriste svakodnevno.

Moći ćemo pokretati razgovore jedan na jedan i s više sugovornika odjednom, čitati i slati poruke, dijeliti fotografije i dva puta kliknuti kako bi reagirali na odgovore.

Na žalost, čini se kako će video razgovori u izravnim porukama putem Instagrama i dalje biti nedostupni na stolnim računalima.

ljudska psihologija

Devet neobičnih kvaliteta posjeduju samo inteligentni ljudi. Jeste li i vi među njima?

Pogledaj galeriju

U Facebooku, u čijem je Instagram vlasništvu, tijekom prošle godine su uveli niz promjena kako bi stavili veći naglasak na razmjenu privatnih poruka između članova obitelji.

Krajem 2019. godine pokrenuta je zasebna aplikacija Threads, koja korisnicima Instagrama omogućuje razmjenu poruka i fotografija s osobama koje su na popisu bliskih prijatelja (Close Friends), a koju su aktivisti za zaštitu privatnosti dočekali na nož. Prošlog tjedna Facebook je predstavio desktop izdanje svoje aplikacije za brbljanje Messenger.

Kako do izravnih poruka u Instagramu na stolnom računalu?

Te promjene dio su nastojanja da se privatne razgovore na svim Facebookovim platformama integrira, što je prvi čovjek te tvrtke Mark Zuckerberg bio najavio, ali i upozorio kako taj projekt neće biti dovršen prije 2020. godine u najboljem slučaju.

Evo kako možete provjeriti jeste li među korisnicima kojima je aktivirana značajka primanja i slanja izravnih poruka na Instagramu putem stolnog računala.

Otvorite instagram.com u bilo kojem web pregledniku. Ako su vam izravne poruke dostupne, vidjet ćete u gornjem desnom kutu sličicu koja izgleda kao papirni avion, istu kao i u Instagramu za mobilne uređaje.

Kliknite sličice kako bi otvorili izravne poruke. Ovdje možete čitati i odgovarati na poruke, dijeliti fotografije i pokretati nove razgovore, piše Business Insider.