HAWK-EYE

Tehnologija 'gol-linije' uskoro i u Bundesligi

11.12.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Deutsche Fussball Liga (DFL) je objavila da je Hawk-Eye, tržišni lider u pružanju usluga uvođenja službene tehnologije u sport, postao i službeni partner Bundeslige, pri čemu će osigurati tehnologiju gol-linije za 18 klubova Bundeslige u više od 306 utakmica tijekom sezone

Ovaj trogodišnji ugovor rezultat je dugotrajnog i opsežnog natječaja u kojem su klubovi Bundeslige odlučili reći 'da' tehnologiji koja će biti spremna za početak sezone 2015./2016.

'Oduševljava nas što smo odabrani da implementiramo tehnologiju gol-linije za Bundesligu. Uzbuđeni smo što službeno pružamo tu vrstu usluge i za englesku i njemačku ligu, dvije zemlje koje vjerojatno imaju najviše incidenata na gol liniji u posljednjih 50 godina. Hawk-Eye zahvaljuje DFL-u zbog otvaranja poštenog i detaljnog natječaja. Svjesni smo odgovornosti koja nam je dana kako bismo osigurali preciznu i pouzdanu tehnologiju za jedno od naprestižnijih nogometnih natjecanja na svijetu', izjavio je Steve Carter, direktor kompanije.

Hawk-Eye službeno osigurava tehnologiju gol-crte za englesku Premier ligu i nizozemsku Eredivisieu u više od 450 nogometnih utakmica na 29 različitih stadiona u sklopu 12 različitih natjecanja.