GEJMING

Sports Interactive potvrdio: Ženski timovi dolaze u Football Manager 2024.

29.06.2023 u 12:31

Bionic
Reading

Još jedan dobrodošli novitet dolazi u obliku mogućnosti prebacivana spremljene pozicije među različitim izdanjima igre

Sports Interactive još je 2021. najavio da će donijeti ženski nogomet u Football Manager, a sad imamo i jasniju ideju kada će se to dogoditi. U postu na službenom blogu o budućnost franšize, SI piše kako će će predstaviti ženske timove u Football Manageru 2025, igri koja će doći iduće godine.

Studio je u početku rekao da će trebati neko vrijeme da se ženski nogomet uvede u igru jer želi ponuditi istu razinu dubine kao i za muški nogomet. Football Manager ima ogromnu bazu podataka od desetaka tisuća igrača s individualnom statistikom, biografijom, poviješću ozljeda i tako dalje. Nadalje, SI je morao uzeti u obzir promjene u sustavima atributa, rodna pitanja za prijevode i različita pravila lige kada je riječ o ženskom nogometu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sports Interactive

'Činjenica je da smo stvarno dobro napredovali u mnogim područjima poput istraživanja mehanizma podudaranja i prijevoda', napisao je voditelj SI studija Miles Jacobson. 'Međutim, postoje druga područja koja nisu dovoljno napredovala, a tu su i mnoga pravna pitanja. Ženska igra zaslužuje biti najbolja što može biti.'

Uz dodavanje ženskih timova, Football Manager 2025 uvest će i vrlo veliku promjenu za seriju jer SI prelazi na Unity engine. Jacobson kaže da će im ovo 'dati puno više grafičke snage u svim formatima, uz moćne alate korisničkog sučelja.' Napravit će se potpuno novo korisničko sučelje i 'znatno bolje iskustvo utakmice', dok će animacije raditi 'veliki skok' prema naprijed. Prijelaz na Unity na mobilnim uređajima će, piše Engadget, biti malo duži.

Projekt revidiranja temeljne tehnologije Football Managera traje nekoliko godina. Početni cilj bio je obnoviti seriju s Football Managerom 2022, ali pandemija COVID-19 natjerala je SI da napravi korak unatrag i usredotoči se na mogućnost objave nove verzije iz godine u godinu.

SI je proširio svoj tim i na dobrom je putu da brže i u cijelosti implementira nove značajke FM24, ostavljajući više vremena za doradu i ispravke grešaka. Jedna od tih nadogradnji već odavno kasni: opcija prijenosa vašeg napretka iz FM23 u buduće nastavke. Iako će SI iduće godine prijeći na novi pokretač, studio planira igračima dopustiti prijenos spremljenih pozicija u FM25.

'Ovo je posebno važno za gejmere koji igraju putem Game Passa i Apple Arcadea te koji bi pretplatom na te platforme izgubili pristup svojoj karijeri nedugo nakon izlaska nove igre', napisao je Jacobson. 'To je dosad bilo neizbježno zbog isteka naših licenci koje od nas zahtijevaju da uklonimo naslove s platformi nakon zaključenja. Još uvijek razrađujemo sitnije detalje s platformama, ali ideja je da ćete moći neprimjetno prijeđite s FM23 na FM24 i nastaviti sa spremljenom pozicijom - ili započnite novu igru.'