IGRAĆE KONZOLE

Sve protiv nestašice: Sony odabranima šalje pozive za kupnju PlayStationa 5

02.12.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Riječ je o email poruci u kojoj korisnici mogu rezervirati svoj uređaj i izbjeći hrpu preprodavača koji igračima zagorčavaju život od samog izlaska konzole

Nov email koji kola među ljubiteljima igara poziva korisnike da se predbilježe za kupnju konzole koja će, kao i dosad, biti dostupna u ograničenim brojevima.

Korisnici su, prema poruci, pozvani u kupnju temeljeno na 'dosadašnjim interesima za PlayStation' - premda nije poznato kako je Sony uopće došao do tog zaključka. Valja napomenuti da je izvor, autor iz Eurogamera, svoju pozivnicu dobio unatoč tome što već ima PlayStation 5.

Dio s pitanjima i odgovorima nalaže da pozvani mogu kupiti maksimalno jednu konzolu, tri bijela, dva crvena i dva crna DualSense kontrolera, jedan daljinski, jedne crne i jedne bijele Pulse 3D slušalice, jedan punjač i jednu HD kameru. Za pristup prodaji pozvani se moraju prijaviti PSN-om što bi, u teoriji, trebalo zaustaviti preprodavače koji koriste robote za grabljenje digitalne zalihe konzola ili, što je isto moguće, spriječavanje korisnika da pozivnicu podijeli s prijateljima.

PlayStation 5 i Xbox Series X su i dalje neke od najpoželjnijih konzola dijelom zbog globalne nestašice komponenti i kašnjenja dostave. Kupci upravo zato jako teško mogu doći do novih konzola, pogotovo ako u svemu prste imaju preprodavači koji zlorabe situaciju kako bi uređaje u oglasnike trpali po smiješno visokim cijenama.