PRIČE I NAGAĐANJA

Što sve Apple planira predstaviti do kraja godine?

28.05.2017 u 11:48

Bionic
Reading

Jabučari vole biti vrlo tajnoviti kad su u pitanju njihovi proizvodi i usluge koje tek treba predstaviti, što vjerojatno samo potiče raznorazne glasine. Evo o čemu se sve nagađa za ovu godinu

Do kraja 2017. godine Apple bi trebao ponuditi pregršt novih i poboljšanih postojećih uređaja, među kojima su pametni telefon kojim će obilježiti deset godina prvog iPhonea, kao i prvi novi veći hardverski proizvod unazad više godina. 

Evo pregleda o čemu se sve priča s web odredišta Business Insider

Pametni zvučnik Siri

Otkad je Tim Cook 2011. došao na čelo tvrtke, Apple je predstavio samo jedan veći novi hardverski proizvod: pametni sat Apple Watch. E, to bi se moglo promijeniti.

Jabučari navodno pripremaju pametni zvučnik opremljen digitalnom pomoćnicom temeljenom na umjetnoj inteligenciji Siri, s kojom će konkurirati Amazonovom zvučniku Echo i Googleovu Home. Trebao bi imati zaslon, naglasak na kvaliteti zvuka, možda čak i ugrađenu tehnologiju prepoznavanja lica.

Kako najavljuje analitičar Mincg-Chi Kuo, mogao bi biti najavljen tijekom Appleove konferencije namijenjene razvojnim programerima WWDC u lipnju, a u prodaju krenuti tijekom druge polovice godine. Vjerojatno će biti skuplji od Amazonovog Echa, koji košta 199 američkih dolara.

iPhone 8

Ove godine Apple obilježava deset godina od predstavljanja prvog iPhonea. Već se neko vrijeme priča kako spremaju nešto veliko. 

Nagađa se kako će iPhone 8 imati zaslon gotovo od ruba do ruba uređaja, bez fizičke tipke Home, poboljšanu kameru sa značajkama za proširenu stvarnost i sjajnu površinu kakvu smo imali prilike vidjeti na modelu iPhone 4. Cijena? Sitnica: navodno više od tisuću američkih dolara. 

U skladu s tradicijom, osmica bi trebala biti predstavljena tijekom rujna. No cure vijesti o problemima s proizvodnjom zbog kojih bi puštanje u prodaju moglo kasniti. 

iPhone 7s i 7s Plus

Uz osmicu bi mogli biti predstavljeni i modeli iPhone 7s i 7s Plus, tek neznatno nadograđeni i poboljšani u odnosu na prošlogodišnji iPhone 7. 

Poboljšani MacBook Pro

Lani su jabučari predstavili redizajnirani prijenosnik MacBook Pro, u kojem su funkcijske tipke zamijenili trakom osjetljivom na dodir. Ove bi godine u lipnju, tijekom konferencije WWDC, mogli vidjeti izdanje s poboljšanim specifikacijama.

Nabrijani MacBook

Istom prilikom bi se mogao pojaviti i novi MacBook, s  većim fokusom na poboljšanje specifikacija i izvedbe. Navodno se razmišljalo i o nadograđenom izdanju MacBook Aira, ali to se ne čini baš izvjesnim. 

Novi iMac

Iz Applea je tijekom travnja već stigla najava kako će novi modeli računala iMac biti predstavljeni tijekom ove godine. Zasad se još ne zna kad ni kakve novitete donose. 

Apple Watch 3

Prvi Appleov pametni sat predstavljen je u travnju 2015. Drugi je slijedio u rujnu 2016. Navodno bi jabučari treću generaciju mogli izbaciti u rujnu ove godine. 

Apple TV razlučivosti 4K

Još jedna vrlo uporna glasina kaže kako će Apple svoj televizijski set opremiti značajnom razlučivosti 4K UHD. Možda još ove godine, ali nije izvjesno kad.

Što još?

Apple bi također tijekom ove godine mogao ponuditi i novitete koje pripremaju u Beatsu, tvrtki koja se bavi proizvodnjom slušalica koju je Apple prije tri godine kupio za tri milijarde američkih dolara. 

Tima Cooka su uhvatili dok je nosio prototip uređaja za mjerenje razine šećera u krvi. Zasad se ne zna kad bi mogli vidjeti komercijalno izdanje, ako ćemo ikad, no činjenica je kako je Apple sve više zainteresiran za medicinske gadgete. 

Mac Mini, Appleovo jeftinije stolno računalo, nije nadograđeno od listopada 2014. Hoće li biti ove godine? Zasad ništa ne upućuje na to, ali tko zna...