DIGITALIZIRANI GRAD

Što kažete na nove usluge e-Zagreba?

26.06.2017 u 14:36

Bionic
Reading

Iz glavnog grada najavljuju kako će nove usluge u Sektoru komunalnih poslova također biti dostupne građanima u sustavu e-ZAGREB, a odnose se na postavljanje otvorenih ljetnih terasa i 'pokretnih naprava za organiziranje manifestacija'

Nakon što su se prošloga mjeseca pohvalili e-izvatkom iz zbirke kupoprodajnih cijena, iz Grada Zagreba javljaju kako se digitalizacija usluga nastavlja.

Tako na svojim Facebook stranicama najavljuju kako će nove usluge u Sektoru komunalnih poslova također biti dostupne građanima u sustavu e-ZAGREB, a odnose se na 'Izdavanje rješenja za postavu otvorenih ljetnih terasa i Izdavanje rješenja za postavu pokretnih naprava za organiziranje manifestacija'.

Gradska uprava zaprimi preko 850 000 dokumenata građana godišnje, a izdaje ih gotovo 900 000.

'Nije teško pretpostaviti kolike gužve stvara ovaj proces. Upravo zato, Grad Zagreb će e-uslugom pojednostaviti i ubrzati radni proces te će se smanjiti gužve u prostorijama Gradske uprave!'.

Podsjetimo, prethodno su iz Grada s građanima podijelili novu mogućnost vađenja izvadaka iz zbirke kupoprodajnih cijena, koji inače služe boljoj procjeni vrijednosti nekretnina.

Grad se na Facebooku hvali time da se digitalizacijom ove, a i svih budućih usluga na e-Zagrebu, 'bolje planira vlastito vrijeme', dodajući i da je usluga dostupna 24 sata na dan te kako štedi troškove odlaska na lokacije gradske uprave.

Neki od komentara građana na ove objave odnosili su se na zahtjeve za bržom digitalizacijom svih usluga te besplatnim internetom u Zagrebu.