S DVA NA ČETIRI KOTAČA

Što danas voze ikone kontrakulture? Mercedes AMG GT Roadster, naravno!

29.01.2017 u 08:53

Bionic
Reading

Peter Fonda, jedan od tri glavna glumca u filmu ‘Easy Rider’, kod nas prevedenog kao ‘Goli u sedlu’, zvijezda je novog oglasa Mercedes-Benza

Peter Fonda, sin režisera Henrya Fonde, najpoznatiju je ulogu ostvario u fimlu Easy Rider, odnosno Goli u sedlu, u kojem se prikazuje tadašnji sukob mladih subkulturnih skupina (u konkretnom slučaju motociklista) sa tradicionalnom Amerikom.  Upravo je za tim nasljeđem posegnuo Mercedes u čijem je oglasu za Superbowl - finale nacionalnog prvenstva u američkom nogometu - Fonda zvijezda uz Mercedes-AMG GT roadster.  

Oglas je prigodno nazvan ‘Easy driver’ kao hommage filmu ‘Easy rider’. Fonda umjesto motocikla u oglasu vozi upravo ovaj automobil, i to pred mnoštvom njegovih ‘kolega’ motociklista.  Inače, oglasi koji se prikazuju tijekom poluvremena Superbowla najskuplji su TV oglasi na svijetu zbog velike gledanosti. Cijena za trideset sekundi iznosi i preko pet milijuna dolara.  Oglas su režirali poznati redatelji - braća Joel i Ethan Coen u čijoj filmografiji stoje vrhunski naslovi kao što su Fargo, Veliki Lebowski i Nema zemlje za starce. 

Oglas za Mercedes-AMG GT Roadster Izvor: Društvene mreže / Autor: Mercedes-Benz