EKSKLUZIVA

Za 300.000 eura Mercedes će vam prodati set prtljage uz pripadajući kabriolet

20.11.2016 u 07:47

Bionic
Reading

Samo 300 primjeraka limitiranog kabrioleta izgrađenog na bazi topless S klase bit će ponuđeno kupcima diljem svijeta

Maybach se polako vraća nakon što je vlasnik Daimler 2011. godine ugasio brand jer je na njemu gubio ogroman novac (ne zna se točno koliko) po svakom prodanom automobilu.

Tako je nakon MercedesaS klase u limuzinskoj, sad i kabrio stigao na red za ‘maybachizaciju’, doduše sve u puno ekskluzivnijem paketu.

Službeni naziv je Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet, a Maybach je oznaka za detalje poput kože kakve nema u ‘običnoj’ S klasi te prednjih farova sa Swarovski kristalima

Sve je dostupno, a u 'welcome paketu' je poseban ključ s numeracijom modela, set prtljage te certifikat koji je potpisao CEO Daimlera Dieter Zetsche. Što točno piše na certifikatu, nije navedeno.

Na motoru piše AMG V12, njegovih 630 konja i 1000 Nm okretnog momenta omogućit će ovoj luksuznoj krstarici da do ‘stotke’ stigne za 4,1 sekundu uz maksimalnu brzinu limitiranu na 250 kilometara na sat.

Zanimljivo je kako u SAD ide 75 primjeraka od 300 koji će se proizvesti, što znači da Mercedes vjerojatno više cilja na Kinu ili Bliski istok