ZA POTROŠAČE

Stigao Copilot Pro: AI alati unutar Microsoft Officea dostupni uz pretplatu

16.01.2024 u 12:26

Bionic
Reading

Microsoft je prvi put lansirao svoje značajke Officea za tvrtke koje pokreće umjetna inteligencija u studenom, ali samo dva mjeseca kasnije kompanija ih već nudi običnim korisnicima. Copilot Pro lansirana je danas kao mjesečna pretplata od 20 dolara te omogućuje pristup AI značajkama unutar Officeovih aplikacija kao što su Word, Excel i PowerPoint, uz pristup najnovijim OpenAI modelima te uz mogućnost izrade vlastitog Copilot GPT-a

Ako ste već pretplatnik na Microsoft 365 Personal ili Home, dodatnih 20 dolara mjesečno (po osobi) omogućit će vam korištenje Copilota u aplikacijama sustava Office na Macu, Windowsu i iPadu. Ove značajke uključuju mogućnost generiranja cijelih slajdova programa PowerPoint iz upita nalik chatbotu i inline Copilot iskustva u Wordu za preformuliranje generiranje teksta i sažimanje dokumenata.

Copilot će se također pojaviti u Outlook.com kako bi vam pomogao odgovoriti na e-poštu ili generirati nove, a pretpregledna verzija dostupna je u Excelu za analizu podataka, generiranje grafikona i slično.

Većina značajki koje su bile dostupne tvrtkama u proteklih nekoliko mjeseci bit će dostupne potrošačima, s velikom iznimkom mogućnosti pozivanja Copilota za generiranje PowerPoint prezentacija na temelju Word dokumenta. Budući da potrošačku verziju ne pokreće Microsoftova tehnologija Graph, ova funkcionalnost još nije dostupna.

Osim integracije s Officeom, Copilot Pro također uključuje pristup najnovijim OpenAI modelima, poboljšanja Image Creatora iz Designera (bivši Bing Image Creator) i mogućnost izrade vlastitog Copilot GPT-a.

Ako niste pretplatnik na Microsoft 365, možete se pretplatiti samo na Copilot Pro da biste dobili prioritetni pristup GPT-4 Turbo unutar Copilota. Dobit ćete bržu izvedbu i mogućnost prebacivanja između modela. Stvaranje slike korištenjem OpenAI-jevih DALL-E modela također će biti poboljšano s novim formatom slike i poboljšanom kvalitetom uz Copilot Pro. Pretplata će također uskoro uključivati ​​novi Copilot GPT Builder koji vam omogućuje stvaranje prilagođenog Copilot GPT-a, slično verziji koja je pokrenuta za tvrtke prošle godine.

Microsoft ovu novu pretplatu na Copilot Pro cilja na svoje napredne korisnike Copilota, na sličan način na koji OpenAI nudi vlastitu pretplatu na ChatGPT s prioritetnim pristupom i najnovijim modelima. 'Postoji velika potražnja od tih naprednih korisnika i oni žele brži pristup najnovijim modelima, žele brže performanse i žele alate za kreativnost', kaže za The Verge Divya Kumar, globalna voditeljica marketinga i AI u Microsoftu.

Ove značajke Copilot Pro vjerojatno su primamljive za napredne korisnike, ali morat ćete se pretplatiti i na Microsoft 365 Personal ili Family da biste dobili bilo koju od značajki Copilot povezanih s Officeom na webu i u aplikacijama sustava Office. Sve ove značajke Copilot Pro također će biti dostupne na webu, u Windows ili Mac aplikacijama i na mobitelu. Na putu je i više značajki Copilot Pro, slično kao što je Microsoft neprestano poboljšavao Copilot (bivši Bing Chat) tijekom prošle godine.

Microsoft također danas otvara svoju ponudu Copilot za Microsoft 365 većem broju tvrtki. Microsoft dopušta većini svojih poslovnih korisnika da se pretplate na mjesečnu pretplatu od 30 dolara po korisniku danas.