PRIJENOSNE KONZOLE

Steam Deck vam je preskup? Ne brinite, Valve počinje prodavati polovne

09.08.2023 u 12:47

Bionic
Reading

Popularna prijenosna konzola od sad se može kupiti po sniženoj cijeni, a Steam tvrdi da su količine ograničene, ali da se brzo nadopunjuju

Steam Deck, konzola koja igračima kolekciju igara na Steamu pomaže transformirati u prijenosni format, nije jedna od najjeftinijih konzola koje smo ikad vidjeli, no to u zadnje vrijeme nije toliki problem zato jer joj tijekom svake velike Steam rasprodaje cijena konzole pada za 10 do 20 posto. Ne radi se, ruku na srce, o nekim masivnim popustima, no s obzirom da je riječ o zbilja praktičnom komadu hardvera za zabavu - svako sniženje dobro dođe.

Tim rečeno, 7. kolovoza su internetom počele kolati glasine o tome da Valve planira početi prodavati restaurirane polovne Steam deckove po prihvatljivim cijenama. Jedan dan nakon opovrgavanja glasina kasnije, Valve je otkrio da nije riječ o glasini, već o pravoj ponudi.

Konzole u pitanju resutaurirane su verzije rabljenih uređaja koje, kao i potpuno novi artikli, dolaze s godinom jamstva, tvornički resetiranim softverom i provjerenim komponentama. Jedini pravi minus mogu biti neki znakovi korištenja, no ne radi se o ničemu što bi moglo narušiti iskustvo uživanja u omiljenim Steam naslovima dok sjedite na WC-u.

Ako odemo do službene stranice Steam, pronaći ćemo i cijene uređaja. Startni model od 64 GB može se dobiti za 339 eura, model od 256 GB koštat će vas 439 eura, dok naskuplji model od 512 GB možete dobiti za 539 eura. Komparacije radi, potpuno novi Steam Deck od 64 GB košta 419 eura, za 256 GB treba izdvojiti 549 eura, dok model od 512 GB košta 679 eura.

Steam tvrdi da je broj dostupnih uređaja ograničen no da se zalihe brzo nadopunjuju.