TEHNO NAJAVA

Gejming ekstravaganaca: U kolovozu dolazi toliko igara da ćete neke od njih morati staviti na listu čekanja

05.08.2023 u 17:01

Bionic
Reading

Donekle neočekivana ljetna gejmerska renesansa predvođena je dugo očekivanim hitovima poput Baldur's Gatea 3 i Armored Corea 6

Ako ste mislili da će kolovoz biti spor mjesec za gejmanje, gadno ste se prevarili. U toplom ljetnom mjesecu obožavatelji digitalne zabave dobit će hrpu izbora, voljeli oni horor igre, pucačine, strategije, RPG-ove ili, pa... Armored Core 6.

Ovog mjeseca dobijamo toliko novih naslova da će mnogi ostati zatečeni, pogotovo ako već imaju listu nedovršenih naslova. Tim rečeno, u ovom ćemo vodiču kroz ljetni gejming nabrojati igre koje su definitivno vrijedne pažnje te koje, vjerojatno, zbog Baldur's Gatea 3 nećemo stići zaigrati sve do rane jeseni.

Ninja or Die: Shadow of the Sun (Nao Games / Marveouls Europe)

2. kolovoza.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Marvelous Europe

Ako tražite pikselast i blještav roguelite naslov, ne tražite dalje od Ninja or Die. Igra obećava brzu i dinamičnu akciju, a duboko je inspirirana japanskim folklorom.

Baldur’s Gate 3 (Larian Studios)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Larian Studios

2. kolovoz

Puna, epska verzija Baldur's Gatea dolazi 3. kolovoza u 17 sati. Riječ je o digitalnoj adaptaciji pete edicije Dungeons & Dragonsa prilagođenu igri za jednog i dva igrača. Prvo će izaći na PC-ju, dok će verzije za konzole doći nešto kasnije.

Tiny Thor (Asylum Square)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gametrailers

3. kolovoz

Tiny Thor ovog mjeseca dolazi Switch te sa sobom donosi zdravu dozu šarenog platformiranja. Igra se proteže na preko 30 nivoa, a sa sobom donosi hrpu bossova i tajni. Naslov je, podsjetimo, izvorno izašao na Steamu.

WrestleQuest (Mega Cat Studios)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Mega Cat Studios

8. kolovoz

WrestleQuest je retro igra u kojoj preuzimate ulogu ikoničkih pro-hrvača iz osamdesetih i devedesetih - smještenih u koncept japanskog RPG-a na poteze. Riječ je o zbilja jedinstvenom konceptu koji će možda odbiti dio igrača, no koji će oduševiti svakog tko je nekad davno volio gledati Hulk Hogana, Macho Mana, Jake the Snakea, Undertakera i ostale.

Stray Gods: The Role-Playing Musical (Summerfall Studios)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Summerfall Studios

10. kolovoz

Stray Gods stiže 10. kolovoza i obećava fantazijsku verziju detektivskog krimića prikazanu kroz glazbeni format. U igri preuzimate ulogu Grace, napuštenice koja je naslijedila moć božice Muze, te pokušavate otkriti kako je božica ubijena.

Atlas Fallen (Deck 13)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Deck13

10. kolovoz

Najnoviji naslov tima Deck 13 (Lords of the Fallen, The Surge, The Surge 2) pod imenom Atlas Fallen prati glavnog lika koji kreće u rat s bogom Sunca kako bi spasio čovječanstvo. U borbi ćete morati kombinirati dva glavna oružja za stvaranje svojeg jedinstvenog stila borbe, a cijela stvar smještena je u otvoreni svijet prekriven, pa, pijeskom.

Stray (BlueTwelve Studio)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

10. kolovoz

Kultna cyberpunkom inspirirana priča o mački konačno će doći na Xbox i to 10. kolovoza. Naslov se dosad, podsjećamo, mogao igrati jedino na PlayStationu 4 i PlayStationu 5.

Hammerwatch 2 (Crackshell)

Izvor: Društvene mreže / Autor: PlayStation

15. kolovoz

Pikselasti akcijski RPG Hammerwatch 2 prvo će doći u Windowse, a nakon toga će biti prebačen i na razne konzole. U njemu ćete istraživati ogroman svijet u čizmama jedne od pet klasa, a ako ste znatiželjni, demo igre možete već danas zaigrati na Steamu.

Moving Out 2 (SMG Studio)

Izvor: Društvene mreže / Autor: SMG Studio

15. kolovoz

Slagalica za više igrača Moving Out 2 komičan je osvrt na usluge za selidbu, njezin novi nastavak donosi još bizarnih nivoa, kao i mogućnost olakšavanja igre za gejmere koji traže malo pristupačnije iskustvo.

The Cosmic Wheel Sisterhood (Deconstructeam)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Deconstructeam

16. kolovoz

Cosmic Wheel Sisterhood zanimljiva je avantura koja obrađuje teme 'identiteta, zajednice i osobne odgovornosti' dok preuzimate ulogu Fortune, vještice koja se pokušava ponovno povezati s prijateljima nakon 200 godina provedenih u izopćenju. Ako vas zanima kako igra izgleda, možete je isprobati na Steamu.

En Garde! (Fireplace Games)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Fireplace Games

18. kolovoz

Ako ste za malo gusarske akcije, En Garde! bi vam se mogao svidjeti. Mačevalačka igra, ako pogledamo foršpane, donosi mogućost pariranja i uzvrata, kao i interakcije s okruženjem u stilu starih avanturističkih filmova.

Shadow Gambit: The Cursed Crew (Mimimi Games GmbH)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Mimimi Games

17. kolovoz

Shadow Gambit strateška je igra gusarske tematike koja dolazi od autora trećeg nastavka Desperatosa, kao i vrlo sličnog Shadow Tacticsa. Riječ je o prekrasno ilustriranom naslovu šuljanja i taktiziranja u pravom vremenu gdje umjesto katana i mitraljeza koristite magične moći vaše uklete gusarske posade.

Bomb Rush Cyberfunk (Team Reptile)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Team Reptile

18. kolovoz

Bomb Rush Cyberfunk je igra inspirirana Jet Set Radiom u kojoj ćete kombinirati skejtanje, BMX i rolanje kako biste grafitima prekrili pet kvartova New Amsterdama. Igra će prvo izaći na PC-ju, a kasnije na drugim platformama.

Immortals of Aveum (Ascendant Studios)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ascendant Studios

22. kolovoz

Ako ste fan pucačina iz prvog lica, ali vam je dozlogrdilo pucanje iz pištolja i pušaka, možda će vam se svidjeti Immortals of Avenum. Riječ je o vizualno paralizirajućoj pucačini u kojoj su puške zamijenjene čarolijama te koja bi, uz malo sreće, u žanr mogla donijeti malo svježine.

Blasphemous 2

Izvor: Društvene mreže / Autor: The Game Kitchen

24. kolovoz

Blasphemous 2 je, kao što i sam naslov implicira, nastavak izazovne metroidvanije. U igri opet preuzimamo ulogu Penitent Onea, nastavivši priču zaključenu DLC sadržajem Wounds of Eventide.

Armored Core VI: Fires of Rubicon (FromSoftware)

Izvor: Društvene mreže

25. kolovoz

Prošlo je 10 godina od prve igre Armored Core, što znači da su fanovi FromSoftwareovog originala prilično dugo čekali - no čekanju napokon dolazi kraj, jer 25. kolovoza dolazi novi nastavak futurističke igre s mechovima u kojoj ćete vašeg robota moći podešavati do nasitnijih detalja, pristupajući igrinim brojnim misijama na niz manje ili više učinkovitih načina.

Demo igre obećava sve od munjevite akcije do čudovišnih boss robota, a na vama je samo da zagrizete udicu i ubacite se u još jedan 'težak, ali zadovoljavajući' naslov poznatog japanskog studija.

Sea of Stars (Sabotage Studio)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sabotage Studio

29. kolovoz

Ovaj retro RPG tvoraca Messengera donosi klasičnu kameru odozgo, pikselastu grafiku i tekst bez snimljenih glasova kombinirajući ih u klasično RPG iskustvo sa izvrsnom temom i glazbom. Igra obećava puno različitih priča o likovima, izvrsnu borbu na poteze i glazbu koju je skladao kompozitor iza Chrono Triggera.