PODRUŽNICA TAWAL

stc grupa službeno započela s radom u Europi, ima ambiciozne planove

28.08.2023 u 09:47

Bionic
Reading

stc grupa, jedan od predvodnika digitalne transformacije u regiji MENA (Bliski istok i sjeverna Afrika, op.a.), danas je objavila da je njezina podružnica TAWAL službeno započela s radom u Europi

Priopćenje je uslijedilo nakon završetka TAWAL-ovog preuzimanja telekomunikacijskih tornjeva United Grupe u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji 25. travnja 2023. godine u sklopu strategije stc grupe za širenje i rast, te nakon dobivanja svih potrebnih odobrenja od povezanih regulatornih organizacija.

TAWAL sada posjeduje i upravlja s više od 4.800 lokacija u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji, pružajući operativne usluge svojim novim klijentima u tim zemljama. Ta akvizicija predstavlja drugi korak plana širenja TAWAL-a nakon pokretanja TAWAL Pakistana 2022. godine. Ukupni portfelj tornjeva TAWAL-a sada premašuje 21.000 tornjeva u pet zemalja.

'Iskorištavanjem potencijala rasta europskog tržišta, posebno u pogledu uvođenja 5G tehnologije i prilagodbe mobilnih usluga, TAWAL nastoji osigurati pouzdanu i učinkovitu infrastrukturnu mrežu ICT-a svim operatorima mobilnih mreža na tim tržištima.

TAWAL ima za cilj donijeti značajna ulaganja, najbolje procese i prakse, kao i inovativne proizvode u svoj portfelj. Tvrtka će iskoristiti svoju stručnost u upravljanju ključnom i robusnom infrastrukturom diljem Saudijske Arabije kako bi ojačala europska tržišta ubrzavanjem uvođenja ICT infrastrukture na tim tržištima', izvijestili su iz tvrtke.

Mohammed Alhakbani, izvršni direktor TAWAL-a, izjavio je: 'Oduševljeni smo što smo pokrenuli naše poslovanje u Europi. Ovo postignuće predstavlja važnu prekretnicu za TAWAL da proširi svoj otisak na druga važna tržišta. Koristeći svoje resurse i najbolje prakse, cilj nam je donijeti još veću vrijednost europskim tržištima omogućujući našim klijentima da posluju učinkovitije'.