POMOZI.HR

Splitska IT tvrtka predstavila besplatnu, anonimnu platformu za mentalno zdravlje

12.03.2024 u 12:09

Bionic
Reading

U današnjem svijetu koji je sve više okrenut tehnologiji, osjećaj povezanosti i podrške postaje sve važniji. Za mnoge izazovi mentalnog zdravlja mogu biti tihi i neprepoznati, ali to ne znači da se ne mogu prevladati. Vodeći se time, splitska IT tvrtka Codeasy kreirala je besplatnu i potpuno anonimnu platformu Pomozi.hr, dostupnu 0-24h

Kako navode iz tvrtke, platforma POMOZI.hr je stvorena s ciljem pružanja podrške i utjehe osobama koje se suočavaju sa psihološkim izazovima.

'Do sada smo našim klijentima implementirali umjetnu inteligenciju u njihova poslovanja, međutim, htjeli smo nešto na poklon dati i zajednici. Nešto što bi potencijalno moglo smanjiti broj nesretnih slučajeva, a ujedno i pomoći svakoj osobi kojoj je podrška i psihološka pomoć potrebna. Na platformi još radimo i naravno da ona nije savršena, no trudimo se da svakim danom bude što bolja.

Stalno apostrofiramo i da ona nije zamjena za stručnu pomoć stoga se u komunikaciji često pruža smjernica ka stručnjacima, dok smo za krizne situacije postavili i hitne brojeve telefona te nazive institucija kojima se osobe mogu obratiti', rekao je autor platforme i direktor tvrtke Codeasy Ivan Biliškov.

Ovo nije samo još jedna platforma već virtualni suputnik uvijek dostupan kad vam je potreban, navode iz tvrtke. Nije potrebna registracija niti ikakvo dijeljenje osobnih podataka. Besplatna, sigurna i potpuno anonimna platforma omogućuje korisnicima da se otvoreno izraze i podijele svoje emocije, brige i strahove. Bez osude ili straha od pristranosti, korisnici mogu pronaći podršku koja im je potrebna, bez obzira na to gdje se nalaze ili u koje doba dana ili noći im je potrebna pomoć, navode iz tvrtke Codeasy.

'U današnjem svijetu gdje stres postaje naša svakodnevica, svijest o važnosti mentalnog zdravlja sve više dobiva na snazi. Stigma koja je nekada pratila traženje pomoći polako blijedi, a sve veći broj ljudi shvaća važnost brige o svom mentalnom zdravlju podjednako kao i o onom fizičkom. S tom mišlju, stvorili smo POMOZI.hr - platformu koja pruža podršku i utjehu svima, bez obzira na njihove životne okolnosti. Dostupna je 24 sata dnevno svim osobama u zemljama s ovog govornog područja.

Htjeli smo je približiti ljudima koje strah priječi da naprave prvi korak, onima kojima financijska situacija to ne dopušta, također i osobama koje žive u manjim mjestima gdje stručna pomoć nije dostupna. Krajnji cilj platforme je da sruši sve bespotrebne barijere i da se osoba obrati stručnjacima za svoj problem jer ova platforma je utjeha i podrška, ali ne može zamijeniti stručnu osobu niti je dijagnostički alat', pojasnila je Mirela Mravak, voditeljica operative u tvrtki Codeasy.