AUDIO NOVITETI

Sonos ima novu kompaktnu zvučnu traku: Upoznajte Sonos Ray

12.05.2022 u 10:28

Bionic
Reading

Sonos je predstavio svoju najmanju zvučnu traku dosad

Sonos je najavio novi zvučnik kojim proširuje svoju ponudu kućnih kina - kompaktnu zvučnu traku Sonos Ray. Kao i kod ostalih Sonosovih proizvoda, najnoviji zvučnik ove marke napravljen je kao prihvatljiviji ulaz u njihov hardverski ekosustav.

'Domovi su postali kinodvorane, prostori za tjelovježbu, središta video igri i još mnogo toga, a sve to podržava era streaminga koja više nije ekskluzivna samo za TV, glazbu i film', rekao je Patrick Spence, izvršni direktor Sonosa. 'Ray poboljšanje tih iskustava slušanja čini lakšim nego ikad, zahvaljujući manjoj veličini i impresivnom zvuku.'

Hardverske značajke

Sonos Ray dolazi s nekoliko zanimljivih značajki. Posebno dizajnirani valovodi projiciraju zvuk od zida do zida, dok nov sustav bas refleksa s vlastitim dizajnom donosi niske tonove sa odmjerenim basom.

Kao i svi zvučnici Sonos, Ray je podešen uz pomoć Sonos Soundboarda, vodeće kolekcije u glazbi, filmu i drugima. Zvuk se može još preciznije podesiti uz sustav Trueplay za stvaranje poboljšanog iskustva slušanja za svaku prostoriju. Tu je i Sonosov Speech Enhancement koji osigurava veću jasnoću govora u filmovima i emisijama, dok Night Sound utišava niskotonce kako ne bi ometao nikoga kod kuće.

Dostupnost i cijena

Ray donosi pristupačniju cijenu, što olakšava izgradnju korisnikovog prvog kućnog kina ili proširenje u više soba. Nova zvučna traka kompatibilna je sa svim streaming uslugama - samo treba otvoriti aplikaciju Sonos i početi slušati. Ray možete jednostavno kontrolirati pomoću postojećeg daljinskog upravljača za TV, aplikacije Sonos, Apple AirPlay 2 i drugih.

Sonos Ray je globalno dostupan 7. lipnja 2022. po cijeni od 2299 kuna.