SMJENA NA VRHU

Šef Unityja odlazi nakon skandala s naknadama, traži se novi glavni direktor

10.10.2023 u 10:48

Bionic
Reading

Vođenje tvrtke privremeno će preuzeti James Whitehurst, dok je Roelof Botha imenovan za predsjednika

Proizvođač softvera za videoigre Unity objavio je kako će se John Riccitiello povući s mjesta glavnog izvršnog direktora, što će stupiti na snagu odmah.

Ta je tvrtka imenovala Jamesa Whitehursta za privremenog izvršnog direktora i Roelofa Bothu za predsjednika.

Whitehurst je prethodno bio viši savjetnik i predsjednik u IBM-u, kojem se priključio nakon akvizicije softverske tvrtke Red Hat, gdje je bio predsjednik i glavni izvršni direktor od 2008. do 2020. godine.

Botha dolazi iz investicijske tvrtke Sequoia Capital. Dosad je bio u nadzornom odboru Unityja.

Riccitiello je na čelu Unityja proveo zadnjih devet godina. Odstupit će također i s pozicije predsjednika te tvrtke te napustiti njen upravni odbor.

Trebao bi ostati savjetnik Unityja tijekom prijelaznog razdoblja, a upravni odbor pokrenuti postupak za imenovanje novog stalnog izvršnog direktora.

Tvrtka koja stoji iza softvera Unity Engine u rujnu je povukla ključne dijelove nove politike cijena s kontroverznom naknadom za izvođenje, kojom su razjarili razvojne programere koji se bave računalnim igrama.

Unity je izlistan na burzi kapitala 2020. godine, s procjenjenom vrijednošću od 17 milijardi američkih dolara nakon prvog dana trgovanja. Tvrtka sada ima tržišnu kapitalizaciju od nešto više od 11 milijardi USD, piše CNBC.