NOVI IZAZOVI

Saša Šarunić odlazi iz Shoutema i Pet minuta

18.09.2013 u 11:30

Bionic
Reading

Šarunić je bio tehnički direktor tvrtke Pet minuta koja stoji iza Shoutema. Planira dulji godišnji odmor i pokretanje nove tvrtke koja će se također baviti softverom

Odluku o odlasku iz tvrtke čiji je suosnivač objavio je putem posta na Facebooku, u kojem navodi kako je taj potez pripreman godinu dana restrukturiranjem tima i optimizacijom poslovnih procesa u tvrtki.

Shoutem, platforma pomoću koje možete napraviti svoju mobilnu aplikaciju, jedan je od uspješnijih hrvatskih softverskih proizvoda. Tvrtka Pet minuta, koja se bavi aplikacijama za Android, iOS i Windows Phone, s njime je krenula na tržište SAD-a preko ureda u New Yorku.

Shoutem je profitabilan i ima kvalitetnu osnovu za daljnji razvoj, kaže Šarunić u postu te dodaje:

'Na tom putu moj se radni dan uvelike transformirao. Od meni najzanimljivijeg procesa građenja produkta od same nule radni dani su mi se s vremenom pretvorili u procese raspoređivanja zadataka, uz neizbježnu količinu administracije i posla oko održavanja postojećeg proizvoda.

S obzirom da sam po prirodi ipak serijski poduzetnik (ili serial startuper, da citiram Gorana Duškića), prepoznao sam da je sada pravi trenutak da prepustim svoje mjesto mlađima, a sebi otvorim prostor za nove poslovne avanture.'

Udio u tvrtki Pet minuta prodao je svojim dosadašnjim partnerima - Luki Abrusu i Viktoru Marohniću. U Shoutemu ostaje i dalje suvlasnik i član uprave.

Kako piše Netokracija, u planu ima novu tvrtku, nazvanu 5by5, koja će se također baviti softverom.