peerless network

Pročešljali smo najnoviju Infobipovu akviziciju: Evo što će dobiti preuzimanjem američke tvrtke

02.11.2021 u 18:45

Bionic
Reading

U utorak je iz megauspješnog vodnjanskog diva stigla vijest o novoj akviziciji, onoj američkog Peerless Networka. I dok je cifra ostala tajnom, jasno je da je ovim potezom Infobip nastavio ono što je i najavio - jačanje poslovanja u SAD-u

U utorak je iz vodnjanskog diva Infobipa došla vijest o novom preuzimanju, onom američke tvrtke Peerless Network sa sjedištem u Chicagu.

Iako je vrijednost ove akvizicije ostala tajnom, iz tvrtke su otkrili da će je platiti kombinacijom novca i dionica Infobipa dok će uprava Peerless Networka uložiti dijelove svojih vlasničkih udjela te tvrtke u Infobip. Iz Infobipa su istodobno otkrili da su prošlog mjeseca osigurali kreditno financiranje od 500 milijuna dolara.

Zaključenje transakcije o preuzimanju Peerless Networka očekuje se iduće godine, nakon zaprimanja uobičajenih regulatornih odobrenja.

Peerless Network

Peerles Network globalni je pružatelj VoIP (Voice over IP) usluga osnovan 2008. godine, a kako navode, pokrivaju 93 posto populacije u SAD-u i imaju više od 4500 interkonekcija u 49 američkih država, s prometom od devet milijardi mjesečnih minuta na više od 200 tržišta.

'Dizajnirali smo pametnu, učinkovitu, stratešku mrežu te razvili proizvode i rješenja koja optimiziraju način na koji se može upravljati prometom. Potaknuti smo kontinuiranim širenjem dosega naše mreže, uključujući međunarodne lokacije, te nastojimo pojednostaviti način na koji korisnici komuniciraju', tvrde u toj tvrtki, a koja prema zadnjim procjenama zapošljava nešto više od 100 ljudi.

Preuzimanjem Peerless Networka, u Infobipu tvrde da 'ubrzavaju međunarodnu strategiju za nekoliko godina, vjerujući da je to vrlo pozitivna stvar za Infobip gledajući s financijske, strateške i operativne strane'.

Objedinjena komplementarna rješenja obiju tvrtki moći će obraditi više od 30 milijardi mjesečnih korisničkih interakcija kroz cijeli spektar komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja.'

SAD ključan

'To nam omogućuje još jači rast poslovanja u SAD-u, što je u skladu i sa strategijom Peerless Networka, koji će pak značajno osnažiti voice ponudu Infobipova portfelja CPaaS', ocijenio je glavni izvršni direktor i suvlasnik Infobipa Silvio Kutić u današnjem priopćenju.

Kako su ranije za tportal otkrili iz Infobipa, tvrtka se nalazi u trogodišnjem ciklusu u kojem idu prema eksponencijalnom rastu.

  • +17
Posjetili smo kampus Infobipa u Vodnjanu Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

'U tome ćemo koristiti kao i do sada niz važnih poluga za rast, a akvizicije će imati strateški bitnu ulogu, kao što se moglo vidjeti i u slučaju akviziranja Open Marketa, Shifta i Anama. Nastojimo i dalje biti aktivan konsolidator na tržištu. Nastavljena je ta akcelerirana digitalizacija i onih tradicionalnijih kompanija, što je pandemija samo ubrzala, te očekujemo nastavak tog procesa i u razdoblju pred nama, a što ide u korak s našim strategijama za daljnji ubrzani rast', rekli su tada iz Infobipa.

Kako su istaknuli, tržište digitalnih komunikacija nastavlja rasti, pa tako i Infobip.

'U samo dvije godine kompanija se udvostručila po broju zaposlenika, trenutno nas je gotovo 3500, a nastavit ćemo rasti i zapošljavati i dalje. Snažno smo fokusirani na tržište SAD-a, na kojem smo ove godine napravili jake iskorake, a upravo New York vidimo kao mjesto za potencijalno važan milestone Infobipa - izlistavanje na burzi', rekli su u rujnu za tportal.