DOMAĆI CROWDFUNDING

Podržite 'Okajanja' Olega Maštruka!

17.10.2015 u 09:56

Bionic
Reading

Fotograf, kolumnist, pisac, urednik i jedno od najoštrijih pera domaćeg IT novinarstva pokrenuo je svoju drugu kampanju zajedničkog financiranja u domeni izdavaštva, kojom traži vašu podršku za novu knjigu fotografija 'Expiations' ('Okajanja')

Prva crowdfunding kampanja Olega Maštruka bila je za knjigu fotografija 'Bez ljudi' ('Without People'). Okončana je iznimno uspješno (prikupio je deset tisuća dolara), što je glavnog urednika Mreže ohrabrilo na novi pothvat.

U knjizi fotografija 'Expiations' naći će se prikazi katoličkih, muslimanskih, protestantskih, pravoslavnih, hindskih, židovskih, sunitskih, šiitskih, budističkih i inih objekata namijenjenih bogoštovlju koje je zabilježio tijekom svojih brojnih, nerijetko vrlo egzotičnih putovanja.

Nedavno je, primjerice, proputovao Pamirskim traktom, također uz pomoć crowdfundinga.


Zajedno s 'Without People', 'Expiations' će biti dio trilogije koju Maštruko namjerava završiti još neimenovanim izdanjem. U opisu kampanje na Indiegogou naveo je kako traži manje novca nego prije (2.200 dolara), perkovi su jeftiniji, a knjigu je obećao isporučiti puno brže no što je to bio slučaj s 'Without People'.

Knjigu 'Expiations' ćete dobiti za podršku u vidu 35 dolara (12 dolara za PDF izdanje). Za 59 dolara u paketu će stići i 'Without People'. Uz papirnato izdanje, za 229 dolara će vas spomenuti u knjizi i dobit ćete jednu od fotografija ispisanu u velikom formatu. A za 999 dolara stiže sve navedeno, plus vođena tura i foto session tijekom vikenda u Zadru.

Svi mi koji znamo Olega rado bismo vidjeli kako će ta tura izgledati. Ima li netko tisuću baksa za posuditi? :kokice:

No, šalu na stranu - kampanja je na platformi Indiegogo, fotografije su odlične, pa - podržite ju.

EXPIATIONS: Religious Buildings Frozen in Time