Rok: 31. ožujka

Otvorene prijave za Combisov hackathon 2017.

01.03.2017 u 13:25

Bionic
Reading

Tvrtka Combis organizirat će drugi hackathon try{code}catch - 24-satno studentsko natjecanje u programiranju - 8. i 9. travnja. Ove godine veći je naglasak na kreativnosti

U sklopu drugog izdanja 24-satnog natjecanja u programiranju try{code}catch u Combisu planiraju pronaći i zaposliti nove timove za interni startup inkubator Neostartup. 

'Želimo okupiti najbolje studente programere, dobro se zabaviti i stvoriti nešto novo, inovativno i korisno. Za razliku od prošle godine, kada smo imali konkretne zadatke, novi hackathon donosi i novi koncept koji ima veći naglasak na kreativnost', najavio je Mladen Maras, direktor hackatona try{code}catch.

Hackathon try{code}catch bit će održan 8. i 9. travnja. Mogu sudjelovati svi redovni i izvanredni studenti iz Hrvatske koji se prijave najkasnije do 31. ožujka.

'Nakon prošlogodišnjeg hackathona odabrani studenti završili su započeta rješenja u Combisu, njihove aplikacije u potpunosti su razvijene, a zatim i donirane', pojasnio je Maras.

Nagradni fond iznosi 38 tisuća kuna: za prvo mjesto 20 tisuća kuna, drugo 10 tisuća kuna, a treće osam tisuća kuna po timu. Ostale informacije dostupne su na stranici hackathona try{code}catch.

Na prvi Combisov hackaton prijavilo se 38 timova sa 127 studenata. Iako je inicijalni cilj bio odabrati 12 timova za natjecanje, zbog velikog zanimanja i kvalitetno riješenih selekcijskih zadataka žiri je odlučio da u natjecanje ide 15 timova.

Prvu nagradu osvojio je tim DeepWeb, na drugom mjestu bio je tim Neće snaša frontendaša, a na trećem mjestu tim Team_1234.