DRUŠTVENE MREŽE

Objave na Twitteru više neće biti iste: Stiglo je novo pravilo za videe, GIF-ove i slike

06.10.2022 u 12:55

Bionic
Reading

Popularna stranica za mikrobloging u najnovijoj je nadogradnji dobila mogućnost stavljanja različitih formata datoteka u istu objavu

Twitter je počeo sa isporukom najnovije značajke koja korisnicima omogućava objavljivanje slika, videa i GIF-ova u jednoj objavi. Platforma je do sad, podsjetimo, korisnicima omogućavala korištenja samo jednog formata za objave - primjerice, mogli ste objaviti samo nekoliko slika.

Mješovite objave trenutno se mogu stvarati samo na iOS-u i Androidu. Značajka u jednoj objavi dozvoljava ubacivanje četiri različite datoteke koje mogu biti bilo kakav aranžman slika, videa ili GIF-ova. Za slanje nove vrste tvitova samo trebate pritisnuti na ikonicu fotografije ili GIF-a, nakon čega će vam aplikacija ponuditi izbor između raznih formata medija, piše TechCrunch.

'Uvijek smo u potrazi za novim i uzbudljivim načinima kako kreatorima pomoći dijeljenje veće količine sadržaja. Kombiniranje raznih formata u jednu objavu kreatorima omogućava mogućnost izražavanja koja seže dalje od 280 znakova te im daje više načina da ispričaju svoju priču' napisao je Twitter u službenom blogu.

Twitter u posljednje vrijeme ubacuje dosta velik broj novih značajki. Društvena mreža napravila je tipku 'Uredi Tweet' koja je dostupna korisnicima Twitter Bluea u Australiji, Kanadi i Novom Zealandu. Kompanija također proširuje značajku Status s novom opcijom za 'Nove vijesti', 'Gejming', 'Kućnog ljubimca dana', 'Nekad i sad' i tako dalje. Twitter također uvodi vertikalni video preko cijelog ekrana koji će biti jako poznat svima koji su ikad vidjeli kako izgleda TikTok.