jezični savjetnik

Ne znate kako se što kaže? Google vam pomaže da lakše izgovorite teške riječi

15.11.2019 u 13:20

Bionic
Reading

Nova značajka pretraživanja koristi napredno prepoznavanje govora i strojno učenje da bi pružili povratne informacije. Opcija je već dostupna na američkom engleskom, a stiže i španjolska verzija

Google želi olakšati učenje izgovora riječi. Kompanija je upravo uvela novu značajku pretraživanja koja će korisnicima omogućiti vježbanje izgovornih riječi. Kad potražite izgovor, Google će vam dati odgovor, a kad riječ izgovorite u mikrofon svog telefona, pretraživanje će vas obavijestiti jeste li je izgovorili ispravno.

Prema Googleu, ova značajka koristi tehnologiju prepoznavanja govora kako bi razbila izgovorene riječi na pojedine zvukove. Zatim koristi strojno učenje kako bi utvrdila je li vaš izgovor točan, i na kraju vas obavijestila o tome. Ova se značajka prvo pojavila na američkom engleskom, a uskoro slijedi i španjolska verzija.

Google također dodaje slike u definicije rječnika. Započet će s engleskim imenicama - poput tuljana i avokada. S vremenom će se ova usluga proširiti na sve jezične prijevode.