freddiemeter

Umjetna inteligencija otkrit će koliko vaš glas sliči onome - Freddieja Mercuryja

15.11.2019 u 09:53

Bionic
Reading

Google će zahvaljujući čudima strojnog učenja uskoro moći provjeriti koliko je vaš glas sličan onome frontmena kultnog Queena - Freddieja Mercuryja

Ako slušate glazbu, male su šanse da niste čuli Bohemian Rhapsody - jednu od najpoznatijih rock pjesama zapadnog svijeta. Također postoji statistička šansa da ste bar u jednom trenu imitirali glas Queenovog frontmana Freddieja Mercuryja. Google je uz pomoć Queena i UMG-a napravio FreddieMeter, sustav pomoću kojeg je moguće otkriti koliko je vaš glas zbilja sličan onome frontmana Queena.

FreddieMeter je nastao u suradnji između rock skupine, Googleovog Creative Laba i brojnih povezanih glazbenih izdavača, a softver je dizajniran za analizu glasa i njegovog dosega u usporedbi s Mercuryjevim. Na kraju priče korisnik dobija ocjenu između 0 i 100.

FreddieMeter, prema Googleu, koristi 'nove modele strojnog učenja' te je treniran pomoću izoliranog vokala Mercuryja i njegovih imitatora. Google također naglašava da korisnici Androida i iOS-a ne moraju brinuti za privatne podatke, s obzirom da se cijela analiza vrši isključivao na samom uređaju. Na raspolaganju su četiri pjesme: Bohemian Rhapsody, Don't Stop Me Now, Somebody To Love i We Are The Champions.

Projekt također ohrabruje korisnike da doniraju fondu Mercury Phoenix Trust koji se bori protiv posljedica HIV-a / AIDS-a diljem svijeta. Humanitarnu organizaciju pokrenuli su živi članovi Queena, a FreddieMeter dolazi uoči obljetnice prvog nastupa benda u studenom 1975., prenosi Engadget.

JEDNOSTAVNO IH OBOŽAVA

Oprah odabrala i omiljene gadgete: Ovo je njen popis

Pogledaj galeriju