U REŽIJI HSM-A

Na Sljemenu održan 2. Ljetni kamp za nadarenu djecu

20.07.2023 u 23:35

Bionic
Reading

Domaća informatička tvrtka prisutna na tržištu više od 30 godina, HSM, u suradnji s udrugom Dar od 10. do 14. srpnja u planinarskom domu 'Mala Hunjka' na Sljemenu organizirala je 2. Ljetni kamp za nadarenu djecu na kojem je 15 djece svakoga dana uživalo u zanimljivim predavanjima.

'Izuzetno nam je drago što je HSM ljetni kamp doživio svoje drugo izdanje i što smo, u suradnji s udrugom Dar održali, rekla bih, više nego uspješan ljetni kamp za nadarenu djecu. Jako nam je drago da su sva djeca kamp napustila sretna i zadovoljna, što nam je u konačnici i najvažniji cilj', rekla je voditeljica marketinga HSM-a, Jelena Mihovec.

Prvog dana kampa djeca su prolazila kroz kombinaciju igre uloga, logičkih zagonetki i kriptografije, ovaj put tematski smještenoj u priču povezanu s okruženjem na Sljemenu - legendu o Crnoj kraljici. Kroz ovu znanstveno fantastičnu simulaciju s elementima role playinga vodio ih je Bojan Branisavljević koji zadnjih osam godina vodi radionice za darovitu djecu te edukacije o darovitosti za roditelje, odgojitelje i učitelje.

Kroz alate za modeliranje te osnovne funkcionalnosti alata (dodavanje, rotiranje, pomicanje, rastezanje objekata), kao i upotrebu 3D printera za potrebe medicine, prehrambene industrije i znanosti, drugog dana HSM ljetnog kampa djecu je vodio Sebastijan Havrlišan.

Trećeg dana kampa djeca su u organizaciji udruge 'Na putu prema gore' učila koristiti mobilnu outdoor aplikaciju te su prošla planinarsku turu na kojoj su upoznavala Sljeme, ali i funkcije anemometra – mjerača brzine vjetra, oksimetra – mjerača zasićenosti krvi kisikom te su iskoristila vrijeme provedeno u prirodi za zabavne aktivnosti.

U prvom dijelu četvrtka, na radionici Tonija Miluna 'Kako matematika pomaže da postaneš majstor svojih financija' djeca su naučila zašto je matematika važna, kao i neke njene zanimljive primjene te su riješila niz praktičnih primjera iz svakodnevnog života, poslovanja i financija.

Drugi dio četvrtka i cijeli petak, zadnji dan kampa, bili su rezervirani za BricQ Motion - napredni tečaj u organizaciji udruge 'Gradionica', na kojem su djeca otkrivala prirodna pravila i razumijevanje sila, gibanja i interakcije uz pomoć jednostavnih i praktičnih doživljaja u učenju, kao i mnoge stvari iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

'Iza nas je tjedan kreativnosti, znatiželje, pokusa, zabave i smijeha. Zadovoljstvo djece nam je najveća nagrada za sav trud oko HSM ljetnog kampa', poručuje voditeljica marketinga HSM-a, Jelena Mihovec. Plan HSM-a je da ovo postane jedna lijepa tradicija pa su već počele pripreme za HSM ljetni kamp za nadarenu djecu 2024. godine.