sjajan uspjeh

Mladi hrvatski informatičari iz Gruzije se vratili sa zlatom i dvije bronce

18.09.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Na 7. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 8. do 14. rujna održala u Kutaisi u Gruziji, nastupilo je 96 natjecatelja iz 24 zemlje, a mladi hrvatski informatičari postigli su izvrstan uspjeh i osvojili jednu zlatnu i dvije brončane medalje

Zlatnu medalju osvojio je Dino Hadžić, brončane medalje Ivo Pavičić i Vito Toševski, dok je četvrti član reprezentacije bio Gabriel Katić. Stručni voditelj reprezentacije bio je Vito Anić, dok je odgovorni organizator ovog nastupa, a ujedno i član Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade bio Krešimir Malnar.

'Istaknuli bismo i uspjeh naše hrvatske informatičke reprezentacije učenika srednjih škola u sastavu Fran Babić, FRAN BABIĆ, TONI BRAJKO, IVAN JANJIĆ i LARA SEMEŠ koja je neposredno prije ove olimpijade imala dva međunarodna nastupa.

Na 30. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi (https://hsin.hr/ceoi2023/) održanoj od 13. do 19. kolovoza u Magdeburgu, Njemačka, TONI BRAJKO osvojio je brončanu medalju, dok su na 35. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (https://hsin.hr/ioi2023/) održanoj od 28. kolovoza do 4. rujna u Szegedu, Mađarska, brončane medalje osvojili FRAN BABIĆ, TONI BRAJKO i IVAN JANJIĆ.