FIFIN FEJS ZATRPAN

Mislite li da lajkanjem ustašluka pomažete Hrvatskoj?

13.05.2014 u 11:28

Bionic
Reading

Kako to obično biva u slučajevima ove vrste, pogotovo kada se radi o nogometu koji je Hrvatima izgleda najvažnija primarna stvar na svijetu, domaći korisnici Facebooka odlučili su istjerati pravdu i pokazati krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji gdje joj je mjesto

Ako ste to kojim slučajem jučer propustili, Arbitražni sud za sport u Lausannei (CAS) donio je u ponedjeljak 12. svibnja odluku o žalbi Josipa Šimunića na kaznu FIFA-e od 10 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju Hrvatske te zabranu pristupa stadionima u Brazilu za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva 2014.

Nakon saslušanja, na kojem je, uz svjedoke, sudjelovao i kapetan Dinama te hrvatski reprezentativac, CAS je potvrdio kaznu FIFA-e te odbio žalbu našeg igrača koji tako sigurno neće nastupiti na najvećem nogometnom natjecanju u lipnju ove godine, a vrlo lako bi to mogao biti i Šimunićev oproštaj od reprezentacije.

Kako bilo, jednako kao što se to dogodilo i prilikom najave Šimunićeve kazne, Hrvati su odlučili istjerati pravdu onako kako to najbolje znaju - bezumnim komentarima na Facebooku.

Posjetite li tako službene stranice FIFA-e, točnije bilo koju od objava, u komentarima će vas dočekati nešto poput ovog:

Komentari korisnika Facebooka na stranicama FIFA-e...

U prilogu možete vidjeti samo dio objava korisnika Facebooka na FIFA-inoj stranici, a otvorite li bilo koju drugu objavu, stvar je identična. Baš kao što se to dogodilo i prilikom prve odluke FIFA-e, korisnici ove društvene mreže odlučili su žestoko stati u obranu našeg nogometnog reprezentativca.


Kao i mnogo puta do sada, u tijeku je 'lajk revolucija' Hrvata jer, kao što smo to već dokazali, složni smo oko rušenja i ispravljanja bilo kakve nepravde, no isključivo iz privatnosti i udobnosti svog doma ili radnog mjesta.

FIFA svoju odluku o Šimunićevoj kazni neće i ne može promijeniti i svima bi trebalo biti jasno da je stvar iza nas te da bi ovu ružnu i sramotnu nogometnu priču trebalo što prije zaboraviti.

Što je - tu je, do početka Svjetskog nogometnog prvenstva preostalo je manje od mjesec dana, a Šimunić će ga, jednako kao i mnogi zaljubljenici u nogomet, pratiti isključivo na ne više tako malim ekranima.