iduća postaja

Marissa Mayer ponovno puca na čelnu poziciju - ide li u Uber?

20.07.2017 u 10:44

Bionic
Reading

Nakon što je javno stala u obranu bivšeg šefa Ubera Travisa Kalanicka, postavlja se pitanje je li upravo ta kompanija iduće odredište Mayer

S predajom u ruke američkom telekomu Verizon, Yahoo započinje novu eru, a njegova bivša čelnica Marissa Mayer traži novu gažu.

Poznata i kao željezna dama Silicijske doline, ova inženjerka računalne znanosti Yahoo je napustila s 23 milijuna dolara otpremnine i udjelom u firmi teškim deset puta više od te brojke. 

Ponuda se čeka

No, Marissa Mayer neće tek tako ostati na tituli ulagača. Pažnju je nedavno privukla uletjevši u obranu Travisa Kalanicka, bivšeg šefa Ubera kada ga je malo tko zbog niza kontroverzi u kojima se ova kompanija našla, štedio.  

'Mislim da Kalancik to sve nije mogao znati. Kada vam tvrtka naraste toliko velika u tako malo vremena, teško je', izjavila je  Mayer, a prenosi Business Insider.

Ono što se sada mnogi pitaju je, puca li Mayer na upražnjeno mjesto u Uberu. Iako to nije htjela komentirati, priznala je kako službenu ponudu Ubera još nije dobila.

Može li počistiti nered?

Podsjetimo izvršni direktor Ubera Travis Kalanick krajem lipnja je ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora Ubera, kompanije koja u ovome trenu vrijedi oko 69 milijardi dolara. Kalanick je mjesto napustio zbog iznimnog pritiska pet Uberovih najvećih investitora. Ovo ne znači da Kalanick napušta kompaniju, već da ju samo neće imati utjecaj kakav je imao do sad. 'Uber volim više nego išta drugo na svijetu i ovo je zbilja vrlo težak trenutak u mojem osobnom životu. Prihvatio sam zahtjev investitora da stanem na stranu kako bi Uber mogao nastaviti s rastom umjesto da se uvaljuje u još jedan sukob' potvrdio je Kalanick u izjavi za New York Times.

Uber se, podsjetimo, našao u nizu epizoda izbjegavanja i kršenja pravila i odredbi, no kap koja je prelila čašu bila je ozbiljna optužba za spolnu diskriminaciju i seksualno zlostavljanje. Unatoč burnoj povijesti u Yahoo-u, Mayer i dalje ima reputaciju u Dolini, i mogla bi biti pravi odgovor na kaos u kojemu se našao Uber.