MAYER BRANI KALANICKA

Bivša šefica Yahooa stala u obranu bivšeg čelnika Ubera

30.06.2017 u 10:04

Bionic
Reading

Medijski napisi su puni riječi o tvrtki Uber, a malo koja od njih je u pozitivnom smislu. Nedavno je uslijed pritisaka i osnivač tvrtke Travis Kalanick dao ostavku na čelno mjesto, a u njegovu obranu uletjela je ni manje ni više već - bivša čelnica Yahooa Marissa Mayer

Kalanick je od osnivanja Ubera 2009. godine bio na čelnoj poziciji, no u proteklih pola godine bilo je vrlo izgledno da će morati napustiti tvrtku koju je pomogao stvoriti. Bilo da je riječ o skandalima vezanim uz poslovanje Ubera, ili onima vezanim uz optužbe za seksualno uznemiravanje, prošli tjedan je završio očekivano - ostavkom. Kalanick je ostao u odboru tvrtke, no kormilo će preuzeti netko drugi. 

I baš kako su se stvari počele stišavati a Uber jednako tiho planira novo poglavlje, izletjela je izjava željezne dame Silicijske doline, Marisse Mayer. Mnogi upravo nju već sada vide za kormilom Ubera, no njena obrana je stigla iz nečeg naizgled nevezanog. Navodno je na godišnjem obrazovnom događanju na Stanfordu Mayer izjavila kako Travisa smatra prijateljem te vjeruje kako je fenomenalan lider, uz to što Uber vidi kao vrlo zanimljivu tvrtku. 

'Mislim da Kalancik to nije mogao znati (osvrćući se na optužbe, toksičnu kulturu i skandale unutar Ubera op.a.). Kada vam tvrtka naraste toliko velika u tako malo vremena, teško je', izjavila je navodno Mayer, a prenosi Business Insider

Mayer je dodala i kako je Uber izgledno prolazio ono što je i Google u eri Erica Schmidta kao CEO-a. Je li njena kampanja za čelnu poziciju ove tvrtke već počela ili je sve stvar slučajnosti reći će tek dani koji slijede. 

Ono što mnogi pretpostavljaju da je vrlo izgledno rješenje složene Uber računice je ženski CEO. Na toj poziciji analitičari vide ili Marissu Mayer, HP-ovu čelnicu Meg Whitman ili čak Sheryl Sandberg, Facebookovu glavnu operativnu direktoricu.