DVA MOBITELA I DVA TELEVIZORA

LG-jevi noviteti predstavljeni na Fashion Weeku Zagreb

05.06.2009 u 14:54

Bionic
Reading

Predstavljeni LH5000 - najbrži LCD TV, LH7000 – nova TV ikona stila, LG Crystal – mobitel s prozirnom kliznom tipkovnicom te Viewty Smart - inteligentni mobitel s kamerom od 8MP

Na svom izložbenom prostoru inspiriranom zaštitom prirode, u sklopu Dreft Fashion Weeka Zagreb, globalni predvodnik i tehnološki inovator na području potrošačke elektronike LG Electronics predstavio je dva atraktivna modela LCD televizora, koji zahvaljujući ugrađenoj naprednoj tehnologiji troše do 70% manje električne energije. LG-jeve novitete okupljenim su novinarima predstavili Željko Gabud, voditelj prodaje mobilnih uređaja LG Electronicsa u Hrvatskoj, Sarah Josipović, glasnogovornica Dreft Fashion Weeka Zagreb i Mario Medved, direktor predstavništva LG Electronicsa u Hrvatskoj.

Riječ je o modelima LH7000, nasljedniku popularnog modela LG Scarlet s podrškom za Bluetooth, te modelu LH5000, televizoru od 200Hz s nevjerojatno oštrim prikazom slike. Osim televizora, ekskluzivno su predstavljena dva nova mobilna uređaja koji tek dolaze na tržište: elegantni LG GD900 Crystal s jedinstvenom prozirnom tipkovnicom te Viewty Smart, mobitel s inteligentnim značajkama i kamerom od 8 megapiksela. Prikazane su i mogućnost aktualnih LG-jevih modela − trendy uređaja LG KS360 s dvije tipkovnice namijenjenog mladima te LG Arene, multimedijalnog mobitela s trodimenzionalnim korisničkim sučeljem.

Ovo je već peto izdanje Fashion Weeka Zagreb koje LG Electronics, kao sponzor, obogaćuje svojim proizvodima koji uspješno kombiniraju naprednu tehnologiju i vrhunski dizajn. Ovo izdanje prolazi u znaku uštede energije te zaštite okoliša, a u interijer balona Boćarskog doma odlično se uklopio i atraktivno dizajnirani štand inspiriran prirodom.

Sve o televizoru LH5000 možete pročitati u našoj detaljnoj recenziji, dok nam je LG na događanju predstavio model LH7000. To je Full HD LCD televizor, nasljednik ultrapopularnog prošlogodišnjeg modela Scarlet. LG-jevi inženjeri su smanjili elektroničke komponente napajanja te tuner premjestili iz stražnjeg u donji dio uređaja, čime su osigurali njegov nevjerojatno tanak profil, odnosno debljinu od svega 39,7 mm.

Zahvaljujući značajkama pravog čarobnjaka za sliku, AV moda ili 24p Real Cinema, LH7000 osigurava najkvalitetniju sliku bez obzira na vrstu prikazanog sadržaja. Tu je i podrška za povezivanje Bluetoothom te za multimedijalne formate koji garantiraju četiri HDMI 1.3 porta i USB 2.0 utor preko kojeg se sadržaji s vanjskog diska mogu direktno reproducirati. Podržani formati uključuju MKV, DivX, Xvid, HD DivX, JPEG, MP3. Za potpuni doživljaj brinu nevidljivi zvučnici koji, zajedno s tehnologijom Clear Voice II, proizvode dinamičan i pun zvuk. LG-jev model LH7000 koristi pametnu uštedu energije koja, zajedno s Inteligentnim senzorom za kontrolu pozadinskog osvjetljenje zaslona, smanjuje potrošnju električne energije do 70%. Slogan nove serije televizora iz LG-ja glasi: 'Napredna tehnologija prekrasno sakrivena'.

Model LH7000 dostupan je u veličinama zaslona od 32“, 37“, 42“ i 47“ po cijeni već od 5.999 kuna.

Novi LG-jevi mobilni telefoni

Prvi predstavljeni model je dizajnerski mobilni uređaj s transparentnom kliznom tipkovnicom LG Crystal (LG GD900). LG ovim uređajem čini hrabar korak u kategoriji dizajna, uvođenjem još jednog inovativnog estetskog koncepta − prozirnosti. Uz elegantan izgled, LG Crystal pruža najvišu razinu tehničkih karakteristika koje se očekuju od vrhunskih uređaja, uključujući i zaslon u potpunosti osjetljiv na dodir, novo 3D S-Class korisničko sučelje, HSDPA i Wi-Fi povezivost, Dolby Mobile zvuk, podršku za mnoštvo multimedijalnih formata te kameru od 5 megapiksela. Na hrvatskom tržištu se očekuje ovoga ljeta.

Ekskluzivno je predstavljen i nasljednik popularnog modela LG Viewty koji sad u imenu ima dodatak Smart. LG Viewty Smart (LG GC900) je potpuno novi mobitel koji ima kameru od čak 8 megapiksela s ugrađenim Intelligent Shot načinom rada za snimanje vrhunskih fotografija automatskom analizom kadrova i prilagođavanjem postavki kamere. U uređaj je ugrađena i optika Schneider-Kreuznach, osjetljivosti do čak ISO 1600 i LED bljeskalica.

Viewty Smart posjeduje još nekoliko novih opcija za kameru kao što su Multi-Face Detection i D1 video snimanje na razini kvalitete DVD-a. Njegov WVGA zaslon od 3 inča visoke rezolucije i osjetljiv na dodir savršen je za pregledavanje snimljenih fotografija i video isječaka, koji se vrlo lako mogu uploadati na internet zahvaljujući podršci za 7.2 Mbps HSDPA ili Wi-Fi povezivost. U našim se trgovinama očekuje krajem ljeta.

LG je javnosti pokazao i svoju Arenu, o kojoj detaljnu recenziju možete pročitati na ovoj adresi