ULTRABOOK+TABLET

Lenovo Yoga i Twist stigli na hrvatsko tržište

12.12.2012 u 17:40

Bionic
Reading

Lenovo je predstavio novu liniju konvertibilnih uređaja dizajniranih za operativni sustav Windows 8/RT, sa zaslonima osjetljivima na dodir

IdeaPad Yoga 13, zasad jedinstveni hibrid ultrabooka i tableta, specifičan je po tome što se preobražava iz prijenosnika u tablet jednim pokretom.

Dimenzije su mu 33,2 x 22,6 centimetara. Tanak je 16,9 milimetara. Težak je 1,5 kilograma. Ima zaslon IPS osjetljiv na dodir, dijagonale 13,3 inča (33,7 centimetara).

Pokreće ga treća generacija Intelovih procesora Core i operativni sustav Windows 8, u čijoj su izradi sudjelovali i stručnjaci Lenova. Baterija bi trebala potrajati do osam sati.

Dostupan je u sivoj i narančastoj boji.

Dvojnik manjeg zaslona, Yoga 11 tanak je samo 15,6 milimetara (najtanje je multi-mode računalo na svijetu, kažu u Lenovu). Dimenzije su mu 29,7 x 20,3 centimetara.

Zaslon po dijagonali mjeri 11,6 inča (29,4 centimetar). Rezolucija je 1366 x 768 piksela. Baterija bi trebala potrajati do 13 sati. Teži 1,2 kilograma.

Opremljen je s NVIDIA Tegra 3 - jedinim četvero-jezgrenim procesorom za Windows RT.

ThinkPad Twist mješavina je ultrabooka i konvertibilnog tableta, nešto manje fleksibilna od Yoge, pogodna za prezentacije.

Nudi zaslon IPS dijagonale 12,5 inča (31,7 centimetara) i rezolucije 1366 x 768 piksela, Intelove procesore Core do treće generacije, operativne sustave do Windows 8 Pro, opcionalni 3G3 te mogućnosti pohranjivanja podataka do 500 GB ili 128 GB na disku tipa SSD.

Baterija bi, tvrde u Lenovu, trebala potrajati cijeli dan. Jedva čekamo da isprobamo.

Prate ga softverski alati namijenjeni malim tvrtkama, uključujući Lenovo Solutions for Small Business i Cloud Storage.

Lenovo nudi paket usluga za nove uređaje, uključujući i nadogradnju za In-Home jamstvo za usluge u kući vlasnika ili na poslu kao i zaštitu od slučajnog oštećenja na odabranim proizvodima.

Svi uređaji dostupni su na hrvatskom tržištu. Cijene variraju ovisno o distributeru i konfiguracijama, no računajte na barem šest do sedam tisuća kuna za najjeftinije modele.