Novi laptop za ozbiljne gejmere

Lenovo IdeaPad Legion Y520

17.05.2017 u 11:02

Lenovo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Bez kompromisa, osim oko cijene

Lenovo je početkom godine na sajmu CES predstavio novu liniju prijenosnika za pasionirane igrače: Legion. Njen prvi predstavnik, Y520, konačno je stigao na naše tržište.

Lenovo se probio na mjesto najvećeg proizvođača prijenosnih računala na svijetu time što nudi beskompromisne performanse – snagu, dizajn i kvalitetu izrade – po cijeni koja je ipak pristupačna običnom smrtniku. Takva filozofija itekako vrijedi i za Lenovo IdeaPad Legion, prvu njihovu specijaliziranu seriju gejmerskih prijenosnika – iako Lenovo već ima bogato iskustvo sa specijaliziranim laptop modela za igrače, s oznakom Y.

Legion Y520 stigao je u našu ponudu u obliku čak osam različitih modela, čije se cijene kreću od ispod šest tisuća kuna, pa do devet tisuća. Ipak, različiti modeli razlikuju se tek po detaljima. Svima njima je zajedničko korištenje novih Intelovih procesora sedme generacije (i5 i i7, u HQ izvedbama namijenjenim gejmerima), nVidijina grafika GTX 1050, 15,6" anti-glare ekran IPS tipa i Full HD razlučivosti, ambiciozni stereo zvučni sustav Harmana s Dolby Audio Premium tehnologijom, responzivna tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem, te atraktivan dizajn – prepoznat ćete ga na prvi pogled!

Osim po procesoru, modeli se razlikuju i po memoriji (jedan ili dva DDR4 modula od 8 GB) i disku (tvrdi disk od 1 TB i/ili SSD – od 128, 256 ili 512 GB), Sve ostalo je isto – ne mijenja se konja koji pobjeđuje!

Unatoč tome što je rađen za snažne performanse, ovaj Lenovo laptop nudi i više nego solidne mobilne osobine: u boku mjeri 2,58 milimetra, na vagi ne prelazi dva i pol kilograma, a u privlačnom tijelu prekrivenom brušenim aluminijem krije se snažna baterija.

www.centro.hr