IFCC 2015

Jeste li spremni za kreativno festivalsko čudo usred Zagreba?

04.02.2015 u 12:05

Bionic
Reading

Krajem svibnja festival 'Sudnji dan' dobit će većeg i ambicioznijeg nasljednika - šestodnevno događanje posvećeno dizajnu, oglašavanju, videoigrama, filmu, animaciji, mobilnim aplikacijama...

Independent Festival of Creative Communication bit će održan u centru Zagreba, u prostorijama kina Europa, Plesnog centra Zagreb, Kulturno-informativnog centra i nekoliko drugih lokacija, od 25. do 30. svibnja.

Riječ je o najvećem festivalu te vrste u ovom dijelu svijeta, nasljedniku Sudnjeg dana. Internacionalan je, no organizatori najveći broj polaznika očekuju iz regije. U Europi postoji još samo jedna slična manifestacija, i to u Portugalu.

Cilj šestodnevnog festivala je promovirati autorstvo i kreativnost kroz edukaciju i nagrađivanje, posebno u područjima umjetnosti i dizajna unutar industrija zabave, izdavaštva i oglašavanja.

Više od 60 stručnjaka iz cijelog svijeta - među kojima su Jana Schrimer, Ben Mauro, Esad Ribić, Darek Zabrocki, Mathias Zamecki, Slawomir Maniak i drugi - podijelit će svoje znanje o ilustraciji, dizajnu, oglašavanju, video igrama, filmu, web dizajnu i mobilnim aplikacijama, animaciji, 3D-u, specijalnim efektima, tradicionalnim tehnikama, anatomiji...


Dio sadržaja - poput predavanja, otvorenja izložbi, video projekcija i slično - bit će otvoren javnosti. Očekuje se sudjelovanje više od 450 polaznika te pet tisuća gostiju.

Tijekom festivala bit će dodijeljena nagrada u natječaju Game Challenge 2015, dok će zadnjeg dana biti dodijeljena godišnja nagrada za najkreativnije u industriji oglašavanja, zabave i izdavaštva Judgment Day Awards 2015, u više kategorija.

Iako nas do početka dijeli još nekoliko mjeseci, blog Creativebloq.com već je sad uvrstio IFCC na peto mjesto među deset svjetskih festivala koje se ne smije propustiti tijekom ove godine.

IFCC 2015 je projekt udruge Boonika i studija Boonar. Nastao je iz potrebe za širenjem i povećanjem edukativnog sadržaja festivala Sudnji dan