ZABAVNI PARKOVI

Japanski gejming lunapark Super Nintendo World svaki će posjet pretvoriti u igru

20.01.2020 u 12:09

Bionic
Reading

Prvi Super Nintendo World bit će otvoren u Osaki, a grade se podružnice u SAD-u i Singapuru. Nintendo će svakom posjetitelju dati posebnu pametnu narukvicu pomoću koje će moći pratiti sadržaje i sudjelovati u nagradnim igrama

Digitalnom tehnologijom upogonjeni Super Nintendo World, proširenje već postojećeg Universal Studiosa u Japanu jedan je od najzanimljivijih tamošnjih noviteta - pogotovao ako ste fan igara i gadgeta.

Zabavni park koji će vrata otvoriti uoči početka ovogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju posjetiteljima će dijeliti posebne narukvice pod imenom 'Power up Bands' koje se sinkroniziranju sa aplikacijom za smartfon i na digitalni način prati aktivnosti dok šećete parkom i isprobavate atrakcije. Prvi glas o ovom sustavu dolazi iz Bloomberga čija je suradnica Kurumi Mori prisustvovala na presici tijekom koje je Nintendo objašnjavao na koji način park funkcionira.

Prema riječima Mori, narukvice će gostima omogućiti da sakupljaju digitalne novčiće i natječu se s drugim posjetiteljima parka. Thierry Coup, kreativni direktor Universal Creativea dao je nekoliko naznaka o tome što ćemo moći očekivati tijekom otvaranja parka koji podsjeća na, citiramo, 'videoigru u pravom životu'.

Mobilna aplikacija će reproducirati mapu iz ptičje perspektive u kojoj će korisnik moći lakše pronaći atrakciju koja ga zanima, stvoriti posebni profil te konačno - otključati razna dostignuća. Trenutno nismo sigurni koja je poanta sakupljanja bodova, no pretpostavljamo da će posjetitelji moći 'zaraditi' stvari poput posebnih nagrada, popusta na Nintendove suvenire i proizvode i tako dalje.

Osaka će, prema Coupu, dobiti prvi Super Nintendo World, a slijedit će ih Universal Parks u SAD-u, odnosno u Kaliforniji i Floridi te konačno - Singapuru. U ovom je trenu nepoznato kada će drugi parkovi biti otvoreni, no jedna stvar je sigurna - svi će imati karting stazu s tematikom Super Mario Karta.

Dok čekamo još informacija o Super Nintendo Worldu, bacite pogled na glazbeni video glavne 'glazbene teme' Super Nintendo Worlda pod imenom 'We Are Born to Play'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo