najgledani dječji youtuber

Ima šest godina i isto toliko YouTube kanala, a njeni videi pregledani su 48 milijardi puta

09.02.2020 u 09:56

Bionic
Reading

Anastasia Radzinskaya rođena je s cerebralnom paralizom i liječnici su mislili da nikad neće progovoriti. Roditelji su je počeli snimati kako bi drugi vidjeli njen napredak i ni sanjali nisu u što će se to pretvoriti

Još dok je bila petogodišnjakinja, Anastasiju Radzinskayu Forbes je bio uvrstio na treće mjesto svoje liste najbogatijih YouTubera. Za sobom je tada ostavila čak i tako poznata imena kao što su PewDiePie i Jeffree Star. Njezina zarada od lipnja 2018. do lipnja 2019. procijenjena je na 18 milijuna dolara. A stvari su se otad samo dodatno zahuktale.

Anastasia je američka YouTuberica ruskog podrijetla, fanovima znana i kao Nastya, Like Nastya i Stacy. Zajedno s roditeljima ona vodi šest YouTube obiteljskih kanala namijenjenih djeci: Like Nastya, Like Nastya Vlog, Stacy Toys, Stacy Show, Funny Stacy i Funny Stacy PRT.

Početkom veljače ove godine njeni kanali imali su više od 117 milijuna pretplatnika i ukupno više od 48 milijardi pregleda. Zbog toga je ona trenutno najgledaniji dječji YouTuber na svijetu, s najviše pregledanih uradaka i najviše pretplatnika.

Nastya i njen tata u jednom od brojnih odgojnih filmića objavljenih na jednom od šest YouTube kanala Izvor: Društvene mreže / Autor: Like Nastya Vlog

Sadržaj svih njezinih kanala fokusiran je na Nastju i njenog oca koji se zajedno igraju, uče, odijevaju, odlaze u zabavne parkove, prepričavaju dječje priče i pjesmice... Često joj se u tome pridružuju otac, mačka i prijatelji.

Nastja ide u zoo: ovaj filmić je dosad je pregledan više od 47 milijuna puta Izvor: Društvene mreže / Autor: Like Nastya Vlog

Anastasiji, rođenoj 27. siječnja 2014. na jugu Rusije, rano je dijagnosticirana cerebralna paraliza i njezini su se liječnici plašili da nikad neće progovoriti. Roditelji nisu gubili nadu i činili su sve kako bi njihova kći imala sretno djetinjstvo. Godine 2016. na YouTubeu su počeli objavljivati videozapise u kojima se djevojčica igrala s ocem i svojim igračkama, ne bi li njihovi prijatelji i rođaci vidjeli kako napreduje njena bitka protiv bolesti. Dvije godine kasnije ona se s obitelji preselila se iz Krasnodara u Sjedinjene Američke Države, da bi se ubrzo skućili na Floridi.

Nastja injen tata uvode vas u tajne hranjivosti hrane Izvor: Društvene mreže / Autor: Like Nastya Vlog

A kako su njeni filmići na YouTubeu postajali sve popularniji, roditelji su odlučili više pažnje posvetiti onome što objavljuju i na tome zarađivati novac. Ubrzo se pokazalo da je riječ o velikom, ogromnom novcu. Godine 2017. potpisali su ugovor s Yoolom, YouTube mrežom i producentskom kućom koja nadobudnim kreativcima pomaže u razvoju i unovčavanju njihovog talenta.

S Anastasijom su očito dobro pogodili jer, piše Forbes, ona je 'jedan od najbrže rastućih stvaralaca na svijetu zahvaljujući videozapisima na sedam jezika'. Mlada YouTube zvijezda već ima šestoznamenkasti ugovor s Legolandom i raznim robnim markama, priprema prodaju igračaka pod svojim imenom, set igara za mobilne telefone, a objavit će i knjigu. A sve to dodatno će podebljavati njen račun u banci, u kojoj je već pohranjeno barem 18 milijuna dolara.