ŠTO NAS ČEKA

Hit CES-a 2015 mogli bi biti pametni automobili

01.01.2015 u 08:58

Bionic
Reading

Do početka sajma Consumer Electronics Show 2015 - ogromne godišnje orgije novih gadgeta i tehnoloških igrački - dijeli nas nešto manje od dva tjedna. Bit će svega pomalo za svakog, od početnika do zagriženih zaljubljenika u tehnologiju

Evo što možemo očekivati.

4K televizori
TV-i sa zaslonima koji nude 3.840 piksela horizontalno (približno četiri tisuće, zbog čega ih zovu 4K) - u usporedbi s današnjim HD televizorima, koji nude 1.920 piksela - bit će među zapaženijim uređajima. Pogotovo zato što bi im cijena trebala početi padati.

Možemo očekivati i najave novih izvora sadržaja za 4K uređaje, kao dodatni poticaj za kupovinu.

Povezano sve
Internet stvari (Internet of Things, IoT) bit će također u središtu pozornosti. Očekujte uređajte u rasponu od kućanskih (recimo, pametni tosteri, perilice, aparati za kavu...) do onih namijenjenih prikupljanju podataka i praćenju poslovanja.

Nosivo računalstvo
Oprema za vježbanje, pametni satovi i uređaji za virtualnu stvarnost i prije su privlačili pozornost na sajmovima poput CES-a. Iduće godine bit će ih više no ikad dosad.

Obratite pažnju na uređaje koji rade s Appleovom aplikacijom Health i Googleovom Fit, kao i na konkurenciju Oculus Riftu na području virtualne stvarnosti.


Automobili
CES bi 2015. mogao nalikovati na sajam automobila više no ikad prije. Čitava sjeverna dvorana Convention Centera u Las Vegasu bit će uglavnom posvećena tehnologijama posvećenim automobilima, što znači da možemo očekivati nove aplikacije i druge premijere od gotovo svih velikih proizvođača, među kojima su Audi, BMW, Chevy, Ford, Hondai drugi.

S platformama za pametne automobile trebali bi se pojaviti i Apple te Google, a moguće je i kako ćemo imati prilike vidjeti nekoliko konceptualnih samovozećih automobila.

Mobiteli i tablet računala
Vjerojatno neće biti novih najava od teškaša poput Applea i Samsunga (iako su iznenađenja uvijek moguća), ali možemo očekivati niz novih uređaja koji ciljaju na veći udjel na američkom tržištu, poput Lenova i Huaweija.

Stolna računala
Iako su u opadanju, stolna računala su još uvijek iznimno važan proizvod. Stoga očekujte nove modele stolnih računala, laptopa i hibrida.

Alienware
Računala za igranje uvijek su privlačna, a inovativni dizajni laptopa privukli su ogromnu pozornost prethodnih godina.

Izvor:Yahoo Tech