SABRINA

Google priprema malo iznenađenje za sve ljubitelje Android TV-a

24.08.2020 u 13:29

Bionic
Reading

Najnoviji uređaj za Android TV, prema insajderima, dolazi prije kraja ljeta, a radi se o priključku za TV koji dolazi u paru s daljinskim upravljačem

Američka Federalna komisija za komunikaciju odobrila je dva nova uređaja iz Googlea, prenosi 9to5Google. Čini se da je riječ o proizvodima vezanima uz Android TV kojeg kompanija razvija već dugo vremena. Informacije dostupne na FCC-u potvrđuju da će ih Google uskoro vjerojatno izbaciti na tržište.

Izvješće XDA Developersa iz lipnja tvrdi da Google priprema TV priključak kodnog imena 'Sabrina' koji koristi Android TV uz tradicionalno korisničko sučelje putem upravljača, za razliku od Chromecast uređaja koji se, podsjećamo, kontroliraju putem smartfona. Jedna od objava na FCC-u referira na 'Interaktivni uređaj za streamanje medija' s Wi-Fi-jem i Bluetoothom, dok druga opisuje 'bežični uređaj' sa Bluetoothom i napajanjem kojeg 9to5Google opisuje kao daljinski upravljač za Sabrinu.

Android TV trenutno nije pretjerano dostupna stvar, osim ako kupujete TV koji ga koristi. Nvidia Shield i Xiaomi Mi Box S neki su od proizvoda koji nude Android TV, no to je uglavnom to. Xiaomi je također izbacio Mi TV Stick koji se prodaje u EU i Indiji te je jedini uređaj tog oblika koji omogućava Android TV.

Što god Google planirao, uskoro bismo mogli vidjeti o čemu se radi. Podsjetimo, XDA Developers tvrde da bi novi uređaj mogao stići ovog ljeta, što znači da Google još ima vremena.