DOZLOGRDILO ČEKANJE

Informatičaru prekipjelo pa sam napravio mapu lokacija za testiranje na koronavirus

24.08.2020 u 12:45

Bionic
Reading

Vladimir Vince pozvao je razvojne programere i web dizajnere da mu se priključe i pomognu u dijelovima projekta za koje nije dovoljno stručan, kao i sve koji žele pomoći u prikupljanju i ažuriranju podataka

Informatičar Vladimir Vince izradio je interaktivnu mapu s prikazom lokacija na kojima možete obaviti testiranje na koronavirus, uzročnik bolesti COVID-19.

Uz lokacije, navedene su korisne informacije poput adrese i kontaktnog telefona, radnog vremena, treba li vam uputnica ili ne...

'Upustio sam se u ovaj projekt zato što ni sam nisam mogao naći informacije o testiranju nakon što sam doputovao u Hrvatsku iz donedavnog žarišta.

Nažalost, trebalo mi je gotovo 48 sati da dobijem odgovore na vrlo osnovne informacije: gdje se mogu testirati, koliko košta testiranje i kako ga mogu platiti te mogu li na testiranje doći bez auta.

Tokom dva dana nazvao sam najmanje desetak telefonskih brojeva, prepirao se sa službenim Twitter nalogom Vlade RH @koronavirus_hr te pregledao najmanje 50-ak web stranica u potrazi za točnim informacijama', naveo je Vince u objavi na svojoj stranici na Facebooku.

(slobodno sharajte ovaj post - javan je) Prva verzija koronatestiranje.com mape PCR testnih centara u RH je gotova!...

Posted by Vladimir Vince on Monday, 24 August 2020

Dodao je kako je službeni popis svih testnih centara u Hrvatskoj i dalje nepotpun, odnosno pun netočnih informacija.

Tako, ustvrdio je Vince, nisu navedene informacije gdje se možemo testirati i kada, trebaju li nam uputnice, koliko moramo platiti ako nemamo uputnicu, kao i telefonski brojevi te adrese e-pošte za kontakt.

Njegova je mapa u ranoj fazi razvoja i informativne je prirode, no spremna je za proširenja i ažuriranja. Više o tehničkom dijelu projekta možete doznati ovdje, a o tome kako je pokrenut ovdje.

Vince je pozvao razvojne programere i web dizajnere da mu se priključe i pomognu u dijelovima projekta za koje nije dovoljno stručan, kao i sve koji žele pomoći u prikupljanju i ažuriranju podataka.