NAPOKON

Gmail sada može biti početna aplikacija za e-poštu i na vašem iPhoneu ili iPadu

23.09.2020 u 10:35

Bionic
Reading

Ipak, morat ćete se još malo strpiti dok Apple ne riješi bug zbog kojeg se aplikacije za web preglednike i e-poštu vraćaju na početne postavke nakon ponovnog pokretanja smartfona

Apple je prošlog tjedna objavio izdanje 14 svog operativnog sustava za mobilne uređaje iOS. Među novitetima je i mogućnost postavljanja aplikacija koje nisu Appleove kao početnih u pametnim telefonima iPhone i tablet računalima iPad.

Ali, kako bi to bilo moguće izmjene su trebali napraviti i razvojni programeri koji stoje iza tih aplikacija. Upravo su to učinili u Gmailu s novom softverskom nadogradnjom.

Nakon što ju instalirate otvorite aplikaciju Settings na vašem Appleovom uređaju, odaberite izbornik Gmail i pronađite izbornik Default Mail App.

Čini se kako je prisutan računalni bug zbog kojeg se aplikacije za web preglednike i čitanje e-pošte nakon instalacije drugih vraćaju na početne postavke (Mail i Safari) nakon ponovnog pokretanja smartfona. Zasad još nije poznato hoće li se u Appleu pozabaviti rješavanjem tog problema i kad, piše Verge.

U Googleu su već dodali sličnu podršku za web preglednik Chrome.