Pokušavate uštediti?

Ove izvrsne videoigre nikad ne smijete kupovati po punoj cijeni

02.07.2023 u 15:05

Bionic
Reading

Svaki od ovih izvrsnih naslova toliko je često snižen da ih se uopće ne isplati kupovati osim ako su na popustu

Uz skorašnji dolazak Steamove ljetne rasprodaje, nikad nije loše podsjetiti na 'heroje' ovog festivala popusta - igre koje koštaju puno, no koje su skoro uvijek na popustu. Složili smo listu naslova koji spadaju među najpopularnije i najzabavnije igre na tržištu te koje se uvijek isplati kupiti na Steam Saleu. Također vodite računa o tome da, koliko god često ove igre bile na akciji, ta su sniženja relativno kratkotrajna, što znači da morate reagirati u razdoblju od oko sedam dana nakon početka rasprodaje.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt obično je snižen za 70 do 80 posto, a odnedavno ga je moguće kupiti po nižoj cijeni bar jednom mjesečno. Igra je također dostupna u Complete Editionu unutar kojeg dobivate sve izašle ekspanzije. Bez obzira na to što 'kasno palite' ili vam je interes za igrom pobudila tek popularna serija na Netflixu, treći Witcher se isplati zaigrati - pogotovo nakon što ga ulovite po cijeni nižoj od 10 eura.

Foršpan za legendarni The Witcher 3: Wild Hunt Izvor: Društvene mreže / Autor: CD Projekt

Deep Rock Galactic

Izvrstan Deep Rock Galactic inače košta preko 20 eura, no na rasprodajama mu cijena uvijek padne na oko 10 eura. Riječ je o kooperativnoj igri u kojoj s prijateljima preuzimate ulogu svemirskih patuljaka koji kopaju po vanzemaljcima krcatom planetu. Deep Rock Galactic jedna je od onih igara koje neprestano donose nov sadržaj te čiji autori, bar se tako čini, jako vole zajednicu. Izvrsna stvar je to što pored bazične igre gejmeri tijekom popusta mogu kupovati razne kozmetičke DLC-ove, kojima cijena zna pasti za 75 posto.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ghost Ship Games

Euro Truck Simulator 2

Ako već niste zaigrali ovu popularnu simulaciju vožnje teretnjaka, mnogi će reći da propuštate jedno od najopuštajućih iskustava na PC-ju. Euro Truck Simulator 2, jedna od najpopularnijih igara tog žanra, skoro je uvijek na rasprodaji, što znači da se ne isplati kupiti je za 19,99 eura, već je ugrabiti za samo četiri eura nakon što tatica Newell stisne tipku za popuste. Ako vam osnovna igra nije dovoljna, tu su mnogobrojne dodatne mape koje se za vrijeme rasprodaje mogu ugrabiti za oko 25 eura.

Izvor: Društvene mreže / Autor: SCS Software

Fallout: New Vegas

Izvrsni RPG Fallout: New Vegas košta 9,99 eura, a tijekom rasprodaje isplati ga se kupiti za oko 2,5 eura. Igra je prepuna zanimljivih zadataka i fakcija, a za preko 50 sati igranja trebate izdvojiti manje nego za dvije velike kave s mlijekom. Nakon što dođu popusti, predlažemo da kupite igru u ediciji New Vegas Ultimate, a koja sadrži apsolutno sve DLC-ove, uključujući jako dobre Old World Blues i Lonesome Road. Ova 'specijalna edicija' tijekom rasprodaja koštat će vas oko 4,99 eura.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Obsidian

Hunt: Showdown

Crytekov kultni PvPvE lov na čudovišta spada u kategoriju extraction shootera te je skoro svakog mjeseca na popustu i do 60 posto. Ako vam ostane još malo novca, tu je i nekoliko mikrotransakcija u slučaju da želite ugrabiti još nešto alata za lov na zvjerke u Huntovim jezivim riječnim rukavcima.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Crytek

Monster Hunter: World

Ako tražite dobru startnu poziciju za ulazak u Capcomovu popularnu franšizu, Monster Hunter je izvrstan izbor. Igra je obično snižena 50 posto te je nešto jeftinija od novijeg Monster Hunter: Risea. Paket Master Edition na rasprodajama pada do 30 eura, a sadrži originalnu igru, kao i ekspanziju Iceborne.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Capcom

Red Dead Redemption 2

Imerzivna simulacija kaubojskog života Red Dead Redemption 2 na rasprodajama zna biti jeftinija i do 50 posto, što znači da, ako volite takve igre, nipošto ne smijete propustiti priliku i ubosti ovaj izvrstan Rockstarov naslov za zamjetno manje novca. Dobra vijest je to što Red Dead Redemption 2 vrlo često zna završiti na popustu izvan velikih rasprodaja, što znači da samo trebate staviti igru na listu želja, a Steam će vas obavijestiti kad trebate izvaditi novčanik.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Rockstar Games

Disco Elysium

Jedna od najboljih detektivskih simulacija i jedan od bolje pisanih RPG-ova dosta je često snižen za čak 75 posto. Da, u igri ćete puno govoriti i gradit ćete lik sastavljajući ga iz krhotina njegovog razorenog života, no hej - po cijeni od oko 10 eura, vjerujemo da se cijela stvar više nego isplati. Ako ste ikad igrali dobro pisan RPG, znat ćete o čemu govorimo.

Izvor: Društvene mreže / Autor: ZA/UM

Divinity: Original Sin 2

Larianova legendarna RPG igra savršeno će ispuniti prazninu između sadašnjosti i trena izlaska Baldur's Gatea 3. Original Sin 2 često se može kupiti snižen na oko 16 eura te je, bez dvojbe, jedan od najboljih RPG-a na poteze koje smo imali priliku zaigrati.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Larian Studios

Control

Control je rezultat izravnog sudara surealnosti i birokratskog brutalizma - igra u kojoj preuzimate ulogu direktora odjela za borbu protiv paranormalnog. Uz žestoku povezanost s Alan Wakeom i, tim rečeno, skorašnjim nastavkom, to je akcijsko-pucačka saga u kojoj ćete komadati zidove, razbacivati neprijatelje i pucati iz geometrijski neobjašnjivog vatrenog oružja. Treba vam još razloga za kupovinu? Igra zna biti snižena za 75 posto, što znači da se na rasprodajama može kupiti za oko 10 eura.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Remedy