IFA 2013.

Galaxy Gear - sat kakav još niste vidjeli

04.09.2013 u 20:30

Bionic
Reading

Novi Samsungov pametni sat, predstavljen u Berlinu, ima integriranu kameru sa 1,9 megapiksela, zvučnik i dva mikrofona pa možete snimati video rezolucije 720p i koristiti ga kao mobitel

Usto, možete na njemu primati obavijesti o dolaznim pozivima, tekstualnim porukama i primljenoj e-pošti, koristiti ga za puštanje glazbe, a i prikazivat će vam vrijeme na barem deset različitih načina.

Treba napomenuti kako nije riječ o telefonu budući da se oslanja na vezu Bluetoothom s uređajem iz serije Galaxy kako bi imao povezivost.

Možete sastavljati poruke, stvarati nove kalendarske unose, podešavati alarme pa čak i provjeravati prognozu vremena pomoću S Voicea.

Uz pomoć značajke Auto Lock možete automatski osigurati zaslon pratećeg pametnog telefona svaki put kada je Gear udaljen više od metar i pol od njega, a ponovno otključava pametni telefon kada su spojeni uređaji ponovno u blizini.

Radi na Android 4.3 te jednojezgreni procesor Exynos radnog takta 800 MHz. Ima zaslon dijagonale 1,63 inča (4,1 centimetar) tipa Super AMOLED, razlučivosti 320 puta 320 piksela. Na raspolaganju je četiri GB memorije za pohranu. Baterija je kapaciteta 315 mAh.

Brojčanik i kopča su metalni, a narukvica dolazi u šest boja (crna, mocha, divlja naranča, bež, ružičasto-zlatna i limeta).

Bit će kompatibilan s friško predstavljenim Noteom 3 i izdanjem Notea 10.1 za iduću godinu. Nakon što softverske nadogradnje budu dovršene i objavljene, negdje tijekom idućeg mjeseca, trebao bi biti kompatibilan i sa S 4, S 3 te Note 2.

Od aplikacija, u osnovnom setu naći će se, između ostalog, brojač koraka, softver koji će vam pomoći u pronalaženju drugog vašeg uređaja iz serije Galaxy (a može i obrnuto) te njih još više od 70 koje će biti kompatibilne s ostalim Samsungovim uređajima.

Bit će dostupan u više od 140 zemalja svijeta od 24. rujna. U prodaju u SAD-u kreće početkom listopada, po cijeni od 299 dolara (oko 1.800 kuna).