ZABAVNI PARKOVI

[FOTO/VIDEO] Super Nintendo World vrata otvara u veljači, imat će vožnje u proširenoj stvarnosti

30.11.2020 u 13:08

Bionic
Reading

Prvi Nintendov zabavni park smješten u Universal Studiosima u Japanu, a vrata će otvoriti 4. veljače 2021. Jedna od atrakcija bit će vožnja Mario Kart koja će se oslanjati na proširenu stvarnost

Universal Studios Japan službeno je najavio dan otvorenja dugo najavljivanog proširenja u kojem je sudjelovao Nintendo. 'Super Nintendo Land' će otvoriti vrata u zabavnom parku Osaka 4. veljače iduće godine, prenosi Verge.

Otvorenje novog dijela zabavnog parka dolazi ranije nego što smo očekivali, s obzirom da je Nintendo prvotno objavio da će ono biti održano u proljeće. Kompanija je već otvorila dućan sa suvenirima i kafić kao dio većeg dijela Universal Studiosa Japan.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo / Universal Studios

USJ i Nintendo također su objavili informacije o glavnim atrakcijama. Prva od njih je vožnja dizajnirana prema videoigri Mario Kart. Atrakcija je smještena unutar rekonstruiranog Bowserovog dvorca i koristi proširenu stvarnost i projekcijske mape. Posjetitelji će tijekom vožnje morati nositi specijalni dodatak za proširenu stvarnost koji izgleda kao Marijeva kapa.

Bloomberg je dobio raniji uvid u Super Nintendo World te je najavio da će se zabavni park naknadno proširiti u područje temeljeno na Donkey Kongu.

  • +3
Super Nintendo World Izvor: Profimedia / Autor: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Svi auti u Mario Kart vožnji imaju volane, s time da se nekoliko vozila može voziti jedno pored drugog, no cijela vožnja je i dalje na tračnicama. Utrku se može pobijediti, a tu je i element bacanja smetala i sakupljanja kocaka s pojačanjima. Tvorci tvrde da će svaka vožnja biti drugačija.

Park također naglašava da planira surađivati sa zdravstvenom administracijom kako bi osigurao sigurno okružje za sve posjetitelje i osoblje, što znači da će park funkcionirati na 50 postotnom kapacitetu. Podsjetimo, broj zaraženih Covidom-19 u Osaki je u porastu - prošlog tjedna je dosegnuo 490 pozitivnih testova dnevno. Japan je uglavnom izbjegao strogi lockdown, oslanjajući se na praćenje konakata i skoro univerzalno pravilo nošenja maski.

Otvaranje Super Nintendo Worlda mnogi promatraju kao model tematskih parkova budućnosti - industrije koju je Covid-19 spustio na koljena.